Kultura

‘Kitice i perlice’ u izvedbi Studentskog teatra Lero

'Kitice i perlice' u izvedbi Studentskog teatra Lero

Studentski teatar Lero prikazat će predstavu ‘Kitice i Perlice’ Marina Držića u režiji i dramatizaciji Davora Mojaša u  Lazaretima u utorak 20. veljače u 19.30 sati.

Naslov predstave  preuzet je iz Držićevog vilinskog svijeta i otvara intrigantne povode suvremenog kazališnog propitivanja djela i slutnji velikog komediografa, njegovih životnih epizoda i krhotina u fragmentima ostavljenih komedija.

Praizvedba je to predstave koja svoje inspirativne izvorišne tragove crpi i prepoznaje u Držićevom djelu, njegovom životu, dramskom i pjesničkom opusu ali i reminiscencijama na trag u Dubrovniku njegovog i Lerovog vremena. Grada koji se i danas poziva na velikog Vidru i koji se, u zrcalnom svom odrazu, prepoznaje u njegovim komedijama ali i biografskim epizodama i urotničkim pismima. Naslov ‘Kitice i Perlice’ preuzet je iz Držićevog vilinskog svijeta (Skup) i otvara intrigantne povode suvremenog kazališnog propitivanja djela i slutnji velikog komediografa na način uprizorenja mogućih životnih epizoda, dokumenata, biografskih tragova i neuprizorenih krhotina nekih njegovih izgubljenih i u fragmentima ostavljenih komedija. Predstava Kitice i perlice anticipira i one Držićeve nesanice koje se mogu naslutiti u prolozima njegovih komedija, pjesama, raspršenih biografskih tragova i u njegovoj jedinoj tragediji Hekubi…

Režija i dramatizacija: Davor Mojaš / Scenografija i kostimografija: Dubravka Lošić / Koreografija: Zrinka Japunčić / Tehničko vodstvo i realizacija scene: Mato Brnjić / Oblikovatelj svjetla i ton: Antonio Ljubojević / Tonska montaža: Viktor Lenert / Realizacija kostima: Maja Glamočanin / Grafičko oblikovanje: Nora Mojaš / Rekviziti: Flora Fergatti / Otrgnuti elementi prizora iz Lerovih godina, zagovora i predstava: Grad sjena, Skarestija od bumbaka, Vjerenice, Epitaphio, Pomrčina, Ponekad negdje, Ljepirice, Dijalog o ljubavi.

I g r aj u : Ksenija Medović / Jasna Held / Zvončica Šimić / Ana Petrović / Katarina Rušćić / Rela Petrić / Paula Japunčić

Cijena ulaznice je 20 kuna.

Pročitajte još

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist