Kultura

KINO SLAVICA Dva neovisna hrvatska filma za cijenu jednog!

KINO SLAVICA Dva neovisna hrvatska filma za cijenu jednog!

U okviru filmskog programa ‘Okusi drugačije kino’ u Slavici večeras prikazati će se dva hrvatska ostvarenja: Neovisna lista oportunista i Ana trg.

‘Neovisna Lista Oportunista’ redatelja Dejana Oblaka i Vedrana Senjanovića prati kandidaturu istoimene političke opcije na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj 2011. godine, sastavljenu od studenata političkih znanosti čiji je glavni politički cilj bio parodija cijelog demokratskog izbornog procesa kakav danas postoji u Hrvatskoj. NLO se vodio idejom da mnogi građani ne znaju za koga točno glasati, da je sustav parlamentarne demokracije rezultirao siromašnim dvostranačjem bez maštovitosti i inovativnosti. U filmu pratimo 14 kandidata i način na koji se snalaze na političkom terenu.

‘Ana trg’ redateljice Jelene Novaković prati gospođu Anu koja već 40 godina na glavnom gradskom trgu u Zagrebu, svaki dan ispred crkve prodaje religijske kalendare i krunice. S vremenom trg je postao ovisan o njoj i ona o njemu. Bez dana odmora, po suncu, snijegu, kiši, nedjeljom i blagdanima, Ana već 40 godina dolazi pred gradsku crkvu prodavati religijske kalendare i krunice. Iako prima redovnu penziju i ne pripada socijalnom dnu, ona ima druge motive. Samo pet metara dalje svoj štand razvila je Zorka, njezina neposredna konkurencija.

Početak prikazivanja je u 21 sat a cijena ulaznica 25 kuna.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist