Crna kronika

KAZNENE PRIJAVE Palio i lomio po Konavlima

Cavtat

Dva mladića u dobi od 19 i 20 godina zaradili su kaznene prijave zbog pokušaja krađe, vandalizma te poticanja na palež kioska u Cavtatu.

Policijski službenici Policijske postaje Gruda su, naime, dovršili kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim mladićem osumnjičenim za dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari i jedno kazneno djelo teške krađe u pokušaju te 20-godišnjakom koji se sumnjiči zbog poticanja na izvršenje kaznenog djela oštećenja tuđe stvari.

Naime, policija 19-godišnjaka sumnjiči da je, tijekom noćnih sati u veljači ove godine, na poticaj 20-godišnjaka izazvao požar na kiosku u Cavtatu čime je tvrtku s područja Konavala, odnosno odgovornu osobu, oštetio za iznos od oko 15 tisuća kuna.

Nadalje, sumnjiči se da je, sredinom srpnja ove godine, oštetio prozor i vrata skladišta jedne obrazovne ustanove na području Konavala, pričinivši materijalnu štetu u iznosu od dvije tisuće kuna. Također se sumnjiči da je, tijekom noći početkom rujna ove godine, zajedno s još jednim 19-godišnjakom koji je prethodno procesuiran, provalio u trgovinu na području Konavala iz koje tom prilikom nisu ništa otuđili.

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 19-godišnjak i 20-godišnjak kazneno su prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu te predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske

Pročitajte još

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist

Vozio pijan i bez važeće vozačke dozvole

Dulist

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist