DuList IN

Kauč surferica Đina volontira u Tanzaniji

Kauč surferica Đina volontira u Tanzaniji

Kaučsurferica Đina Jakir svoje vrijeme poklonila je Africi, u kojoj će ostati mjesec dana. Đina volontira u ‘Kolajni ljubavi’, udruzi putem koje je otputovala u daleku Tanzaniju.

Kako je na Facebooku aktivna na projektu Kauč surferica, dokumentarno putopisnom serijalu, Đina ‘tu i tamo’ ubaci koju zgodu iz Afrike, te pokoju zanimljivu fotografiju.

Tako je među ostalim opisala i putovanje, ples s djecom i slično…

– Ipak, najljepši doživljaj bio je plesati s malom vrtićkom djecom. Oni su se zaletili prema meni i krenuli pjevati i vikati i smijati se. Pa smo zajedno plesali. Njima je to bilo tako smijesno. Mzungu pleše – kaže Đina, čija je glavna destinacija sirotište u Songei.

– U busu sam se sprijateljila sa Shadyjem i cijelo vrijeme smo jeli. Najprije neka njegova peciva, pa moja, onda smo kupovali hranu od prodavača koji se na svakom autobusnom stajalistu zalete prema busu i krenu lupati po prozoru i dozivati poljupcima da kupis štogod od proizvoda koje nose na glavi. Htjedoh ih slikati, ali poludiše na to. Shady mi je ponudio šećernu trsku i najprije nisam znala sto jedem, a on nije znao sto bi sa žvakom koju sam mu dala. Tako da smo oboje taj dan probali nesto novo – kaže Đina.

– Konačno sam došla u sirotište, među 36 djece. Već vidim da ćemo se voljeti puno puno! Sad sam njihova i samo njihova ‘aunti Jina’ – Jina na swahiliju znaci ime. Njima je to urnebes! – dodaje Đina, koja na svom Facebooku podijelila i ovo:

‘Kako se zoveš? – ‘Zovem se ‘Ime’. ‘Jina lako nani?’ – ‘Jina!’ – kaže naša uvijek nasmijana Kauč surferica.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist