Kultura

Karate majstor i slikar Željo Perković izlagao u Louvreu

Karate majstor i slikar Željo Perković izlagao u Louvreu

Akademski slikar Željo Perković se od 9. do 11. lipnja treći put predstavio francuskoj publici. Imao je, naime, izložbu u Parizu u muzeju Louvre gdje se ovaj put predstavio s četiri slike.

-Ovo mi je treća izložba u Parizu i druga u, po meni najprestižnijem mjestu na svijetu za umjetnike, u muzeju Louvre. Na samoj izložbi izlagalo je oko 600 umjetnika i galerija iz cijelog svijeta i ja sam prošle i ove godine bio jedini predstavnik iz Hrvatske. Na moju veliku radost dobio sam opet pozivnicu i za sljedeću izložbu koja se održava u listopadu ove godine kao i za još dvije druge izložbe u Parizu te u Montereux – Švicarska. Nadam se da ću se predstaviti u najboljem svijetlu s novim i još boljim slikama – govori Perković, dodavši kako je izložbu u tri dana posjetilo oko 11 tisuća ljubitelja umjetnosti.

Inače, Perković je dubrovačkoj javnosti poznat kao predsjednik i trener u karate klubu Kakato Dubrovnik, ali i kao divemaster s 500-tinjak zarona, što je očigledno ostavilo traga na inspiraciju i izbor motiva njegovih slika.

Pročitajte još

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist