Županija

KARAMATIĆ (SDP): Tko vas plaća župane – građani ili Vaso Brkić?

KARAMATIĆ (SDP): Tko vas plaća župane - građani ili Vaso Brkić?

Tko vas za hrvatske prilike izdašno plaća – građani ove Županije ili Vaso Brkić, odnosno HDZ? – upitao je vijećnik Ivo Karamatić župana Nikolu Dobroslavića i zamjenicu mu Mariju Vučković.

Njega je naime zanimalo zbog čega ni župan ni zamjenica mu u njihovo radnom vremenu nisu nazočili početku radova na terminalu za ukapljeni naftni plin u Luci Ploče, iako su službeno bili pozvani. To je, rekao je Karamatić, iznimno značajna investicija hrvatske tvrtke iz hrvatskog Vukovara koja ulaže hrvatski kapital.

– Često nađete vremena i za mnogo manje protokolarne susrete pa dodatno čudi da ni vi ni itko od dužnosnika županije nije tome nazočio – rekao je Karamatić upitavši i župana i Vučković je li tome razlog strah od sankcija Vasa Brkića, ili se nisu pojavili jer je otvaranju radova nazočio predsjednik Ivo Josipović.

Dan kasnije, rekao je dalje, župan je nazočio ‘privatno stranačkom’ obilasku Prevlake, koju je tada obišla Kolinda Grabar Kitarović, predsjednička kandidatkinja HDZ-a.
– Jeste li na Prevlaku u službenom radnom vremenu išli sa službenim vozilom i vozačem i hoće li stranka to pokriti? – upitao je župana Karamatić.

Župan je istaknuo kako u Ploče nije mogao ići zbog obveze završetka radova na projektu u Osnovnoj školi u Opuzenu gdje je ugrađen sustav grijanja na geotermalnu energiju.
– Podržavam tu investiciju, kao i sve druge. Nije mi palo na pamet da je to predizborna kampanja Iva Josipovića, a kamoli da me je strah nekih sankcija. Na Prevlaku nisam išao službenim vozilom. Ocijenio sam da je dobro da sam tamo, posebno na susretu s našim sunarodnjacima u Crnoj Gori. Iza toga stojim i tako ću raditi i ubuduće – rekao je Dobroslavić.

Marija Vučković u vrijeme otvaranja radova u Pločama je bila bolesna.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist