Zanimljivosti

Karamarko: Tito nije velika povijesna osobnost, on je zločinac!  

Karamarko: Tito nije velika povijesna osobnost, on je zločinac!  

Na današnji dan sjećamo se nevinih žrtava svih totalitarizama, s posebnim akcentom na komunističke žrtve. Čini mi se da one još uvijek nisu prihvaćene kao žrtve jednog totalitarizma. To je, rekao bih, i žalosno i tragedija, a posebice se to odnosi na naše ovdje prilike – rekao je medijima Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, nakon što je na Daksi s predstavnicima gradske i županijske organizacije ove stranke položio vijenac i odao počast žrtvama s Dakse, sve povodom Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima.

– Davno smo se obračunali sa svim totalitarizmima, osim komunističkim. Još uvijek je vinovnik i čovjek koji je odgovoran po zapovjednoj odgovornosti za sve zločine koji su načinjeni nad hrvatskim narodnom, pa i tu na Daksi, slavljen kao nekakva velika povijesna hrvatska osobnost. On to nije, on je samo zločinac. Govorim naravno o Josipu Brozu Titu. To je naša tragedija. Čini mi se da naša lijeva politička elita nije spremna suočiti se s istinom o tome. Na njihovu žalost, Europa će ih na to natjerati. Hrvatska demokratska zajednica želi graditi sustav, društvo koje je distancirano od bilo kojeg totalitarizma. I na današnji dan moramo shvatiti da je svaki totalitarizam isti, sva ubojstva u ime velike ideje koja su načinjena u prošlom stoljeću od bilo kojeg totalitarnog sustava  nacizma, fašizma i komunizma su naprosto zločini i ništa drugo – zaključio je Karamarko.

Nakon svete mise u dubrovačkoj prvostolnici koju je predvodio biskup mons. Mate Uzinić u Dvorani Ivana Pavla II održava se tribina na temu današnjeg spomendana na žrtve totalirarnih režima.

 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist

[FOTO] EDUKACIJSKI PROGRAM Učenici OŠ Mokošica postali ‘Mladi istraživači mora’

Dulist

DAN JE PLANETA ZEMLJE Ovo je naš dom

Dulist