Politika

Karamarko: Laži će im se vratiti kao bumerang

Karamarko: Laži će im se vratiti kao bumerang

– Apsolutno mi je drago što me podržao dubrovački HDZ, kao i mnogi drugi. Volim što se to tako događa, jer je riječ o ljudima koji su izabrani u bazi i te ljude ću uvrstiti u svoj tim ako pobjedim.

Te ljude nisam birao ja po nekom nahođenju, već ih je nametnula baza koja ih je izabrala. To su pobjednici i izbor volje članstva – kazao je pred sastanak s dubrovačkim HDZ-ovcima kandidat za predsjednika HDZ-a Tomislav Karamarko.

– Moramo prepustiti odgovornost i ovlasti ljudima na terenu, tako i dubrovačkom HDZ-u, koji će danas-sutra morati kada HDZ pobjedi na parlamentarnim izborima predlagati centralnoj vlasti projekte i načine kako ih rješavati. Možemo očekivati više slobode u komunikacije i više poštivanja zahtjeva s terena – kazao je Karamarko u odgovoru na pitanje što dubrovački HDZ-ovci mogu od njega očekivati ako pobjedi na unutarstranačkim izborima.

Karamarko je kazao kako je on čovjek suradnje, mira i kompromisa korisnog za Hrvatsku. Na tvrdnje da je dio temeljnih ogranaka dobio zahvaljujući podacima iz doba ministrovanja Karamarko je kazao kako shvaća da se u žaru borbe može svašta kazati, ali i kako "moraju postojati granice poštenja i moralnog ophođenja".

– Ovo su unutarstranački izbori i nakon toga ćemo se svi morati pogledati u oči. Onima koji plasiraju takve laži to će se vratiti kao bumerang. Nek mi objasne tu tehnologiju korištenja policije u svrhu unutarstranačke pobjede. Hoće li policajci glasati za mene? Činjenica je da sam jedan od popularnijih ministara među policajcima, jer sam uvijek stajao uz svoje ljude i imao komunikaciju s njima i bio uspješan ministar. Zar je to dovoljno za pobjedu? To je predizborni humor koji će nestati 20. svibnja. Imperativ svih imperativa je jedinstvo stranke i bez obzira tko dobio i izgubio, morat će zatomiti svoj ego i taštinu u interesu stranke, pa bio to i ja – kazao je Tomislav Karamarko.

Karamarko je i odgovorio na pitanje zašto danas ne sudjeluje u sučeljavanju kandidata za predsjednika stranke.

– Ne mogu se klonirati i biti na dva mjesta istodobno. Mislim da mi je važnije na ovom sastanku upoznati se i rukovati sa svakim članom i izaslanikom. Da ih pogledam u oči i izložim svoj program, dam svoju analizu stanja u stranci i prijedloge kako izaći iz tog stanja, nego da sada sjedim u studiju, zabavljam naciju i one koji nas politički baš ne simpatiziraju. Imam obaveze prema članstvu koje su mi važnije od nastupa na televiziji i predstave za hrvatsku javnost – kazao je Karamarko.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist