Sport

Kapetan Juga Marko Bijač u akciji protiv huliganizma

Marko Bijač

Stop huliganima #CRO naziv je akcije kojom Hrvatska radiotelevizija (HRT), potaknuta nemilim događajima s Europskoga nogometnog prvenstva u Francuskoj, poziva sve svoje slušatelje, gledatelje i čitatelje te cjelokupnu hrvatsku javnost da na tribinama, društvenim mrežama i pred malim ekranima promiču sportski duh, nenasilje i snošljivost.

Hrvatska radiotelevizija pripremila je i prigodan radijski i televizijski spot kojim se šalje podrška Vatrenima uoči sutrašnjega odlučujućeg susreta s reprezentacijom Španjolske, a sve građane poziva se da svoju podršku temeljnim vrijednostima sporta te našim Vatrenima ponovno upute i na društvenim mrežama upisivanjem ključnih riječi #CRO na Twitteru i Instagramu te #CRO #OrangeSponsorsYou na Facebooku.

Prigodni radijski i televizijski spot na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) emitirat će se u večerašnjim radijskim i televizijskim informativnim emisijama, a do sutrašnje nogometne utakmice hrvatske i španjolske nogometne reprezentacije i u svim drugim emisijama javnoga medijskog servisa.

U spotu sudjeluje trinaest vrhunskih hrvatskih sportaša koji pozivaju građane da budu ponosni navijači i poštuju druge i različite. Lijepa Naša je naš ponos. Poštujte i vi himne drugih reprezentacija, poruka je kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Darija Srne. Sport je zabava. Navijajte, zabavite se i poštujte naše protivnike, riječi su košarkaša Bojana Bogdanovića. Učinite nas ponosnima. Vaše je pošteno sportsko navijanje naša pobjeda, svima poručuje Ivano Balić.

U akciju su se uključili vrsni hrvatski gimnastičari Filip Ude, Marijo Možnik i Robert Seligman koji uglas kažu: U gimnastičkim dvoranama plješće se svima. Poštujte sve sportaše. Ivan Perišić kaže: Treba nam huk, a ne zvižduk, dok njegov kolega reprezentativac Ivan Rakitić poziva gledatelje da budu veliki navijači riječima: Igram u velikome klubu, igram u velikoj reprezentaciji, budi i ti veliki navijač.

Vaterpolski vratari Josip Pavić i Marko Bijač kažu: U vodi i na tribinama svi smo jednaki, dok Janica Kostelić poručuje: Cijeli nas svijet prepoznaje po kockicama. Navijajmo dostojanstveno da budemo ponosni i na huk s tribina! U spotu protiv huligana sudjeluju Martin i Valent Sinković s porukom: Navijajte za nas, a ne protiv drugih!

Da hrvatski građani većinom vole sport i podupiru ideje navijanja, snošljivosti i nenasilja, potvrđuje i visoki postotak gledanosti utakmica ovogodišnjega Europskoga nogometnog prvenstva na Hrvatskoj radioteleviziji. Vatrene je u susretu s reprezentacijom Češke 17. lipnja pratilo 1.355.330 gledatelja, a početnu utakmicu između reprezentacija Hrvatske i Turske gotovo milijun i pol ljudi.

Prenesite ovu obavijest svojim prijateljima, susjedima i poznanicima te se udružimo i osigurajmo da snošljivost na sportskim tribinama i istinski sportski duh dočekaju utakmicu sa Španjolskom – na ponos Vatrenima i cijeloj našoj domovini.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist