DuList IN

KANDŽIJA I GOLE ŽENE UOČI PUNTIŽELE Svaki naš koncert je lagani prosvjed

KANDŽIJA I GOLE ŽENE UOČI PUNTIŽELE Svaki naš koncert je lagani prosvjed

Ove subote, 25. lipnja, očekuje nas prava ljetna rock zabava – Puntižela. Ove godine dvadeseta!

S izvrsnim bendovima, kao i svake godine, bit će ovo večer za pamćenje, a među glazbenicima koji će nastupiti posebno se ističe poznati hrvatski reper Kadžija i njegov bend neobičnog imena – Gole žene. Dolaze iz Osijeka, a što su nam najavili na Puntiželi, kazali o novom spotu i albumu, što misle o Dubrovniku… Čitajte u najavi Puntižele.

Nedavno je osječki reper sa svojim bendom izdao album ‘Nema labavo’, te spot ‘Fiš’ u kojem je glavni akter Nedjeljko Babić Gangster iz istoimenog filma. Inače, album je u rekordnom roku uhvatio same vrhove godišnjih top lista najboljih izdanja 2015. S albuma su do sad objavljeni singlovi ‘Crkva’, ‘Đuro, i naslovna ‘Nema Labavo’, osvajaju top liste!

-Gangster iliti Nedjeljko je čovjek koji spaja ljude, a pošto je ova stvar baš o tome, savršena su kombinacija. Također, predložio je da budem njegov čovjek za Slavoniju jer i tamo ima ribe, a pogotovo fiša. Samo ljubav. Jedina poruka je svih naših pjesama I spotova – kaže Kandžija, odnosno Stjepko Galović.

Kandžija i Gole žene dolaze u Srebreno, a na pitanje što zna o festivalu, kratko će:
-Znam da je dvadeseta obljetnica! 20 godina je lijepa brojka, bit će dobra proslava. Nisam nikad bio na Puntiželi, mi smo vam s druge strane Hrvatske, malo daleko, ali čuo sam da je u pitanju šuma i punk. A mi smo iz šume i možda smo reperi, ali smo i punk. Sve je to rock’n’roll – kaže Kandžija. A što će publika imati priliku čuti na Puntiželi, tzv. ‘župskom Woodstocku?

-Imat će priliku po prvi put nas čuti sve skupa live, dakle nikad nismo bili skupa s Golim ženama. Svaki naš koncert je lagani prosvjed za sve što je naopačke na svijetu. A i čut će zašto kažemo da nema labavo. Bili smo u Dubrovniku samo jednom i to bez Golih žena i bilo nam je dosta dobro, osim što smo putovali sto godina i bilo je prevruće. Mislim da ćemo se sad malo bolje upoznat i s Dubrovnikom i publikom. Volio bi da Tereza dođe na koncert. Možemo i neki freestyle bacit skupa a možda i zasviramo na ulici po Dubrovniku ako bude dobro – kaže Kandžija, otkrivajući nam za kraj i odakle dolazi inspiracija za njihove tekstove, pjesme… Tu ima kratak i ‘na prvu’ besmislen odgovor. Ali…

– Ne znam, mislim da ih crpim iz bunara. Voda je najvažnija stvar ako mene pitate – kaže Kandžija.


Satnica Puntižele

S obzirom kako će se sutrašnji koncert, zbog utakmice Hrvatska-Portugal, održati u dva dijela, organizatori su prilagodili satnicu:

16:30 ZZ Mothers
17:00 Banditen Strasse
17:30 Porporela Sexy Show Band
18:00 Mystica
18:45 Consolidate
19:15 Material Damage
20:00 Disciplin A Kitschme
23:00 Feredon
23:40 Kandžija i Gole Žene
01:00 Them Moose Rush

Foto: Kandžija

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist