Zanimljivosti

KAMO S NOGAMA? Ovo je pet najboljih mjesta u avionu

KAMO S NOGAMA? Ovo je pet najboljih mjesta u avionu

Putujete li avionom, trebali biste znati neke zanimljive trikove kako što ugodnije provesti let, a mi vam donosimo zanimljivost o kojoj malo tko razmišlja – pozicija u avionu.

Manje više, svaki avion izgleda isto, a pet najboljih mjesta u njemu zna 24sata.hr.

1. Za noge – u zadnjem redu. Ona imaju najviše prostora ispred sjedala jer je prostor ostavljen s namjenom, s obzirom da se tu ljudi najviše skupljaju prije izlaska iz zrakoplova.

2. Za spavanje – kraj prozora. Možete se osloniti na prozor i bit će vam lakše odrijemati nego ako ste u sredini ili kraj prolaza.

3. Za ruke – ako vam smeta što nemate dovoljno mjesta za okretanje i za ruke, birajte mjesta kraj prozora u izlaznim redovima. Ona obično nemaju naslone za ruke, a jednake su veličine pa imate malo više mjeta za laktove i ruke.

4. Za bebu – u stražnjem dijelu aviona. Blizu vam je toalet i stolovi za presvlačenje kao i topla voda ili druga pomoć avionskog osoblja, piše Reader’s Digest.

5. Za manje turbulencije – nikad se ne zna kada će se dogoditi. No najmanje se osjećaju na sjedalima iznad krila i u prednjem dijelu zrakoplova.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist