Kultura

KALAMOTA Umjetnička kolonija posvećena Marusji Brautović

Karisma Koločep

Na otoku Koločepu 18. listopada održat će se XV. umjetnička kolonija, ove godine posvećena njihovoj nedavno preminuloj stalnoj suradnici Mariji Marusji Brautović.

– Prije tri godine član Skupštine zajednice kulturno umjetničkih udruga poznatog turističkog djelatnika Nikše Bendera dogovoreno je da od 2012. kolonije budu posvećene našim predivnim i nedovoljno korištenim elafitskim otocima. Tako je XIII. kolonija održana na Lopudu, XIV. na Šipanu i pokazale se kao dobar odabir. Što je najbolje opisao član kolonije slikar Mato Mustapić:
„Unutar članova Udruge izdvajaju se u izvjesnoj mjeri skupina autora za koje se može reći da su već afirmirani i da su kvalitetom i svojim dostignućima poništili granicu tzv. diletanskog odnosa na tzv. akademsko školovano .U prilog ovoj tvrdi ide činjenica da je nekoliko renomiranih i akademski obrazovanih umjetnika iz DNŽ i šire pristupilo vrlo srdačno i s veseljem ovim radnim druženjima. Tehnike ,teorije , umijeća su u školama ,umjetnost je u čovjeku. Na Koloniji se stvaraju likovna djela neobične ljepote ,snažne autentičnosti i autorske prepoznatljivost“ – stoji u pozivu na koloniju.

Sva nastala djela kao obično bit će izložena u Sponzi, a daljni put radova s Kolonija“ Elafitski biseri“ ovisit će u prvom redu o TZ Dubrovnika, TZ Županije kao i samoj Udruzi.

– Na koloniju se ide 18. listopada trabakulom ispred hotel Lapad, a domaćin na Koločepu je Villa Ruža. Očekuje se tridesetak sudionika koji i ovaj put zahvaljuju Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Turističkoj zajednici Dubrovnika bez čije pomoći ne bi bilo Kolonije, ali ni predivnih elafitskih motiva – ističe organizator kolonije Nikša Bender.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist