Aktualno

KAKVE BOMBE? Jagoš Marković po srpskim medijima širi neistine o bombama u Skočibuhi

KAKVE BOMBE? Jagoš Marković po srpskim medijima širi neistine o bombama u Skočibuhi

Bombe u srcu Dubrovnika? Da, da, o tome je za srpski Blic online govorio Jagoš Marković, redatelj prve ovogodišnje premijere na Dubrovačkim ljetnim igrama ‘Romeo i Giulietta’.

Po njemu su na prostoru ljetnikovca Skočibuha, koji služi kao pozornica ovoj predstavi, pronađene zaostale bombe iz devedesetih!

– Moj utisak je produkcija“, kazao je Jagoš Marković, a zatim dodao: ‘Napraviti gledalište, tribine gde se večeras tiskalo preko 400 ljudi bilo je nemoguća misija. Koliko god nas je kao scenski milje očaravao letnjikovac Skočibuha, toliko smo bili na ivici da odustanemo jer je delovalo nemoguće da se okolni prostor, mesto za publiku sredi. Recimo, ispod tribina je, verovali ili ne, provalija, da i ne pominjem zaostale bombe iz devedesetih koje je trebalo ukloniti’ – Markovićeva je izjava za srpski Blic u tekstu o premijeri Romea i Giuliette na kojoj je bio i taj srpski medij.

No, iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske ističu kako na predjelu ljetnikovca Skočibuha nije ništa pronađeno.
– Na zahtjev Dubrovačkih ljetnih igara, čisto iz predostrožnosti, pirotehničari su pregledali teren, no ništa nije pronađeno – rečeno nam je iz PU dubrovačko-neretvanske.
Stoga nije jasno zašto Marković širi ovakve neistine o bombama usred grada? A još manje je jasno zašto se od istih nitko iz Igara nije ogradio? Nije da nisu znali, na Facebook stranici Igara pohvalili su se dobrim Blicevim kritikama premijere…

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist