Kultura

KAKVA ENERGIJA! ‘Delicije’ Sudar Percussiona i Meštrovića izazvale buru oduševljenja

KAKVA ENERGIJA! 'Delicije' Sudar Percussiona i Meštrovića izazvale buru oduševljenja

Spektakl. U jednoj riječi tako bi se mogao opisati završetak prvog dana festivala. U Kazalištu Marina Držića u sklopu ovogodišnjih Igara nastupili su Sudar Percussion i Matej Meštrović na klaviru, izvevši ‘Eat Suite’, relatvno kratak, ali zato eksplozivan nastup u kojem je djelomično sudjelovala i publika.

Naime, skladbe neobičnih imena Paprikash, Barbicu, Paprenjak, Baklava’s dance, Creme Brulee, Musaky, te Sarma, Sarma nebična su mješavina mnogih egzotičnih kultura, uključujući i našu, gdje Mestrović slobodno ‘dodaje začine’, no ne pretjerujući s količinom ili masom. Ovaj sjajan početak glazbenog dijela Igara održao se nakon kratke projekcije filma ‘Sudar u dvorcu’, glazbeno  – društvenog dokumentarca o snimanju albuma Mateja Meštrovića i ansambla Sudar Percussion u dvoru Sv. Križ Začretje u Hrvatskom zagorju.

A uz sve to, publika je dobila i vlastite ‘šuškalice’ kako bi pripomogli ovoj sjajnoj petorki i Meštroviću u izvođenju jednog od najmaštovitijih glazbenih jela koje možete čuti. Naravno, pomogli su ih i ovacijama, pljeskom, oduševljenjem…

I uz sve to, prije samog nastupa i rije izložbe koaj je otvorila program Igara, Sudar Percussion izveli su kratak ‘flash-mob’ ispred Gradske kavane, oduševivši sve koji su se zatekli u tom trenutku na tom mjestu.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist