Vaše vijesti

KAKO RIJEŠITI GUŽVE U AUTOBUSIMA? Evo nekoliko zanimljivih, a jednostavnih prijedloga

KAKO RIJEŠITI GUŽVE U AUTOBUSIMA? Evo nekoliko zanimljivih, a jednostavnih prijedloga

Kako riješiti ogromne gužve na autobusnim stajalištima prema Gradu, kad doplove cruiseri u gruški porat, na autobusnom kolodvoru na Kantafigu i u gruškoj luci? Neka od jednostavnih rješenja nude Eko Omblići!

Već godinama naš Grad muče gotovo isti problemi, preveliki broj kruzera u jednom danu. Nekada ih dođe i devet, što je zaista pre-previše (a na što smo toliko puta javno reagirali jer je i ekološki i kulturni problem za naš mali Grad, Elafite i Jadran, kad u jednom danu Grad posjeti 16.500 turista)!

Onda svi turisti s cruisera po preporuci svojih vodiča (s cruisera) idu na autobus na stajalište na Kantafigu za Grad i samo ulaze u 1a i 1b. Stvaraj use velike gužve i nervoza!

Dugi niz godina odlično surađujemo s JP Libertas, gotovo 20 godina i zaista možemo reći sve pohvale o ovom vrijednom kolektivu! Puno puta smo pisali vodstvima JP Libertas o problemima gužvi, uključenju više autobusa na liniji 1a i 1b te o sistemu naplate, ali zbog raznoraznih okolnosti svi ti naši prijedlozi nisu do danas usvojeni – što ne znači da jednom neće!

Jedan od naših prijedloga je bio da na izlazu turista s kruzera odnosno morske granice odmah na gradskom autobusnom kolodvoru stoje nasmiješene djevojke i mladići (dvoje do četvero) ) obučeni u uniforme ‘Libertasa“’ s košaricima punih letaka sraznim uputama, koji bi uz dobrodošlicu u naš Grad usmjeravali turiste na obližnju mjenjačnicu, a potom na posebne autobuse JP Libertas na kojima bi na engleskom pisalo da je to bus za Grad (po mogućnosti s klimom ili cabriobusevi ) koje bi stajali na peronima spremni za prijem turista s cruisera.

Isto tako bi na Pilama (koje imaju sve manje prostora kako za nas domicilno stanovništvo tako i za naše brojne turiste) trebao stajati posebni Libertasov autobus ili autobusi za natrag u gruški porat (zna se kada je odlazak svakog kruzera) gdje bi ispred stajale djevojke i mladići obučeni u uniforme JP Libertas i usmjeravali turiste te im pružali sve potrebne informacije. Ova ideja bi se mogla provesti u suradnji s TZ Grada Dubrovnika. Isto tako bi trebalo povećati broj autobusa prema Mokošici i nase, zatim Kantafigu, posebno u ‘špicama’, kao i ukinuti naplatu karata u gradskim autobusima kao što je tu u drugim većim gradovima u Hrvatskoj!

Jučer smo u svezi našeg prijedloga razgovarali s jednim od dispečera JP Libertas koji nam je rekao da upravo na njemu rade što nas jako veseli! Vjerujemo kako će Jp Libertas prihvatiti i sve ostale naše dobronamjerne prijedloge, te uz pomoć Turističke zajednice Grada Dubrovnika riješiti ove goruće aktualne probleme koji muče i nas građane korisnike javnog gradskog prijevoznika Jp Libertas, kao naše brojne turiste, posebno ‘kruzeraše’!

Pročitajte još

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist

MOST DUBROVNIK ‘Zbog čega se izlijeva kanalizacija i zagađuje Rijeku dubrovačku?’

Dulist