Grad

Kad se sretnu dubrovački penzići i mladi…

Kad se sretnu dubrovački penzići i mladi…

Iz Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik izvijestili su o nedavnom zanimljivom susretu članova Kluba 65+ i Kluba za mlade Drito, održanom u sklopu programa ‘Ispričat ću ti priču’.

Kako otkloniti i premostiti međugeneracijski jaz, koji je prisutan ne samo u obiteljima u čijim kućanstvima živi više generacija, već i u društvu općenito? Na to pitanje nastojali su odgovoriti stari i mladi sudionici susreta. Poveo se i razgovor o svakodnevnim problemima, situacijama i životnim okolnostima u kojima se nađu dvije generacije, a pokušalo se doći do najboljeg načina rješavanja nesuglasica i eventualnog nerazumijevanja.

– Jasan zaključak ovog druženja bio je kako je međugeneracijski jaz postojao i prije, postoji danas i postojat će i dalje, ali je potrebno poraditi na međusobnoj toleranciji, poštovanju, razumijevanju, prihvaćanju različitosti, empatiji te općoj solidarnosti – ističe voditeljica Kluba 65+ Jelena Žaknić.

Inače, ‘Ispričat ću ti priču’ jedna je od mnogih edukativnih aktivnosti koje već nepune dvije godine organizira dubrovački Klub 65+.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist