DuList IN

Kad se male ruke slože i zanimljiv se poklon napravit može

Kad se male ruke slože i zanimljiv se poklon napravit može

Sredinom studenog u katedrali su se predstavili naši najmlađi bogatim školskim programom nazvanim ‘Dubrovačke osnovne škole katedrali’.

Tako su mame, tate, bake, djedovi, prijatelji… Imali priliku vidjeti dječju izložbu s temom našeg Parca. Bili su tu predstavljeni radovi poput izrađenih skupltura, crteža na kupama, te dubrovačka trpeza, barjaci raznih župa…

Mi smo ovom prilikom upoznali i učiteljicu razredne nastave Paulu Majstorović i njezine mokošičke četvrtaše, koji su vrijedno u Godini svetog Vlaha izrađivali zanimljiv ‘proizvod za zabavu’, moglo bi se reći, memorijske kartice s likom našeg Parca.

Tako se u setu kartica mogu vidjeti Crkva svetog Vlaha, vitraj, standali, ljudi – sve ono što nam padne na pamet kad promislimo ‘Festa’. Vrijedni učenici, njih dvanaest, ostajali su rado sa svojom učiteljicom Paulom i nakon škole kako bi izradili, nacrtali, obojali karticei tako razveselili i druge školarce.

– Ostajali smo nakon škole izrađivati kartice, a djeci nije bilo teško kreativno se izraziti i tako dati svoj doprinos Godini svetog Vlaha. Svako dijete je kreativno, samo mu treba naći ‘put’ kojim će se izraziti, a mi smo to odlučili putem ovih zanimljivih memorijskih kartica na koje smo jako ponosni! – ističe učiteljica Paula, te dodaje i to kako im je plan dio njih prodavati na školskom sajmu te novac uložiti u humanitarne svrhe.

-Kartice smo crtali i izrađivali nekoliko mjeseci i djeca su zaista bila jako vrijedna, što se i vidi na ovim veselim i šarenim proizvodima – ističe učiteljica Paula koja, iako više ne radi s ovom generacijom, se nada kako će i dalje s dječicom raditi i izrađivati ovakve suvenire i poklone za velike i male. A mi im želimo još puno veselja i kreativnosti u radu!

Djeca koja su sudjelovala u izradi memorijskih kartica su Nikolina Gate, Ante Klinac, Borna Tomasović, Ivor Ilić, Leon Tomašević, Lana Šarić, Iva Dolina, Maroje Goga, Katarina Bojanović, Branka Laura Gončin i Lorena Vićan.

Pročitajte još

KONAVOSKI DVORI Pirjani teleći obrazi kao ideja za blagdansku trpezu

Dulist

KREATIVNI PRAZNICI U LUŽI Radionica crtanja likova iz crtića na najmlađe!

Dulist

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist