Grad

Jumbo plakati skidat će se i s privatnih površina?!

Jumbo plakati skidat će se i s privatnih površina?!

U Gradu Dubrovniku konačno su odlučili krenuti u primjenu Pravilnika o reklamiranju, donesenog još 2010. godine, i to u dijelu koji se tiče oglašavanja na jumbo plakatima.

Takvih jumbo plakata na širem području grada Dubrovnika je oko 70, uključujući i Jadransku magistralu. Prvi dan primjene bit će 1. siječnja 2016. godine. Prema zamjeniku gradonačelnika Željku Ragužu, pitanje uklanjanja jumbo plakata prije svega je – estetsko pitanje.

– Okrećemo se Zapadu. Tamo ovakve jumbo plakate nigdje nećete naći, a na Istoku ih možete naći na svakom koraku. Želimo se okrenuti Zapadu, nema drugog razloga. S druge strane, želimo ih zamijeniti modernim oglasnim pločama. Jer dosad je bilo ‘nek lijepi tko god hoće što god hoće’. Samo zalijepi, a hoće li to itko sankcionirati? Vjerojatno neće – ističe Raguž, koji nudi i rezervno rješenje – dvadesetak oglasnih ploča sa staklenom površinom koje bi trebale naslijediti jumbo plakate.

Zašto će se jumbo plakati uklanjati i s privatnih površina te zašto se neće naplaćivati kazne pročitajte u tiskanom izdanju DuLista, koji je u prodaji od srijede.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist