Grad

Julije Srgota izabran za predsjednika Uprave Maestrala, Miho Balija za člana

Julije Srgota izabran za predsjednika Uprave Maestrala, Miho Balija za člana

Julije Srgota, dugogodišnji zaposlenik Hotela Maestral imenovan je novim predsjednikom Uprave te hotelske kuće u državnom vlasništvu, a za člana Uprave odlukom Nadzornog odbora imenovan je donedavni predsjednik Miho Balija.
Odluka je donesena u petak poslijepodne i to sedam dana nakon što je staroj upravi istekao ionako produljeni mandat.

Novi predsjednik Uprave za DuList je izjavio kako vjeruje da će opravdati dano mu povjerenje.
– Istina je, imenovan sam na mjesto predsjednika Uprave. Drago mi je da je moj višegodišnji trud i rad prepoznat i vjerujem da ću zaista opravdati dano mi povjerenje – rekao je Konavljanin Julije Srgota, koji je na tu funkciju došao s mjesta voditelja osiguranja i zaštite.

Vrijedi podsjetiti kako je na natječaj za Maestrale pristiglo ukupno sedam prijava, od kojih jedna nevažeća iz Rijeke. Među njima su bile i one Miha Balije i donedavnog člana Uprave Mladena Miovića, kao i bivšeg direktora Hotela Plat Pera Matića te tamošnjeg financijskog direktora Mata Klaića. Na natječaj se javio i bivši ekonom Dubrovačke biskupije Mario Dominiković.

Balija i Miović su na čelo Maestrala bili izabrani u mandatu Zorana Milanovića, Matić je nedavno raskrstio s Todorićevom Karismom i od tada je bez angažmana, Mato Klaić pak bio je dugogodišnji direktor Croatia osiguranja, jedno vrijeme i šef predstavništva Elektroprometa za Dubrovnik, te naravno financijski direktor Hotela Plat. Mariju Dominikoviću istekao je petogodišnji mandat u Dubrovačkoj biskupiji, a novi ugovor nije dobio već je šefa financija Uzinić tražio putem njihovih web stranica.
Staroj Upravi na čelu koje se kao predsjednik nalazio Miho Balija, istekao je mandat još 1. lipnja, da bi im posebnom odlukom isti bio produžen do 1. rujna.

Nadzorni odbor
Predsjednika Uprave kao i člana birao je Nadzorni odbor na čelu kojeg se trenutno nalazi HDZ-ov Roberto Krile. Osim njega tu su Tomislav Vukovac i Vesna Rajković iz Zagreba, te Nikola Babić i Matko Munitić iz Dubrovnika.
Valja napomenuti kako se prema uvjetima natječaja od kandidata među ostalim tražio završen najmanje diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij društveno ekonomskog smjera, deset godina iskustva od kojih je najmanje pet godina radnog iskustva na rukovodećim položajima, radno iskustvo u organiziranju rada i vođenju poslova, nepostojanje sukoba interesa u skladu s propisom koji uređuje sprečavanje sukoba interesa između, privatnog i javnog interesa u obnašanju javnih dužnosti te pravilima Kodeksa korporativnog upravljanja trgovačkim društvima u kojima Republika Hrvatska ima dionice ili udjele, a kao šećer na kraju tu je znanje najmanje jednog svjetskog jezika. Treba naglasiti i kako se od kandidata tražio i razvojni program Društva za mandatno razdoblje.

Zapeli u vremenu
Inače, država se već duže vremena pokušava riješiti Hotela Maestral koji su tako već prošli nekoliko neuspjelih pokušaja privatizacije. Na takve višemjesečne natječaje u kojima je početna cijena bila oko 109 milijuna kuna, stizalo je u prvom neobvezujućem krugu i po 15 ponuda, no nažalost, nijedan od kako stranih tako i domaćih investitora nije pristupio obaveznom dijelu natječaja. Kao glavnog interesanta za ove hotele svojedobno se spominjalo upravo Todorićev Agrokor, pa je tako bivši ministar turizma Veljko Ostojić svojedobno po Uvali škljocao aparatom, no kupnja nikad nije realizirana.
U sastavu te tvrtke je pet hotela Uvala, Splendid, Komodor, Vis i Adriatic s ukupnim smještajnim kapacitetom od 931 kreveta.

Pročitajte još

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist