Sport

JUGOV PRIJELAZNI ROK Stigao Benić, gdje će Bušlje?

JUGOV PRIJELAZNI ROK Stigao Benić, gdje će Bušlje?

Hrvoje Benić, koji je prošlu sezonu proveo u rumunjskom Clubul Sportul Studentesc iz Bukurešta, vratio se u Jug CO.

– Presretan sam što se nakon godinu dana vraćam doma, zapravo sam od trenutka odlaska u Rumunjsku sanjao povratak u svoj klub. Činjenica da sam igrao u inozemstvu mi je dobro došla jer sam shvatio što je Jug i što on predstavlja. Također, napunio sam se samopouzdanjem i jedva čekam početak priprema. Razgovarao sam s većinom suigrača koji su prezadovoljni radom s trenerom Kobešćakom. Dat ću sve od sebe da kroz treninge i igre iskoristim priliku koja mi je pružena – rekao je Hrvoje Benić za klupsku web stranicu. Inače, stavio je potpis na trogodišnji ugovor.

Povratak 23-godišnjeg Benića u redove Juga (u karijeri igrao za Jug, Studentesc, POŠK i Medveščak) znači gužvu na poziciji beka. Uz Benića tu poziciju će, prema najavama iz Juga, držati i dva reprezentativca Marko Macan i Paulo Obradović. To automatski znači da je Jug odustao od Andra Bušlje, kojem je ugovor istekao, a nije uspio postići dogovor o nastavku suradnje.

– S obzirom da smo ušli u neizvjesnu situaciju oko Andra Bušlje bili smo prisiljeni tražiti rješenje na poziciji beka, ali uz razmišljanje da želimo najprije domaćeg igrača. Tako smo došli do Benića koji svojim igrama može odlično nadopuniti momčad. Upoznat sam sa svim njegovim kvalitetama i najviše ću ga koristiti na poziciji beka, ali dobit će i druge zadatke – riječi su trenera Juga Vjekoslava Kobeščaka.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist