Sport

Jugov Kanađanin Bicari navija za Dubrovačke veterane u Montrealu

Jugov Kanađanin Bicari navija za Dubrovačke veterane u Montrealu

Pojačanje VK Juga u novoj sezoni, Kanađanin Nicolas Constantin Bicari na svom se profilu pohvalio kako prati utakmice Dubrovačkih veterana na 15. Svjetskom prvenstvu veterena u Montrealu.

S oduševljenjem je napisao kako mu je to prvi susret s vaterpolistima Juga, među kojima ima i članova uprave VK Jug CO. Stigao se i fotografirati s Goranom Turajlićem, trenerom VK Dubrovački veterani.

Inače, spomenuti Dubrovački veterani izvrsno guraju na Svjetskom prvenstvu. U prva četiri kola nanizali su isto toliko pobjeda (11:9 protiv Sunset San Diego, 23:8 protiv Kaos Exterminators, 28:9 protiv Hammer WP te 10:8 protiv Darksidea) te s prvog mjesta skupine B idu i polufinale. Ipak, na rasporedu imaju još utakmicu 5. kola svoje skupine, protivnik je Masters Empor 09 Halle Saale.

Podsjetimo, Dubrovački veterani osnovani su 1997. godine, a svoj debi na Svjetskim prvenstvima zabilježili su 2001. godine na Novom Zelandu. Tada su u kategoriji preko 30 godina osvojili naslov svjetskih prvaka. U pet nastupa na SP-ima odnijeli su ukupno dvije titule svjetskih prvaka, jednom su bili srebrni, a jednom brončani.

 

Pročitajte još

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist