Sport

Jugašima 12 medalja na ‘Grdelinima svetog Duje’

Jugašima 12 medalja na 'Grdelinima svetog Duje'

Mladi plivači i plivačice PK Juga osvojili su ukupno 12 medalja (tri zlata, pet srebra i četiri bronce) na natjecanju ‘Grdelini svetog Duje’, koje je proteklog vikenda održano u Splitu.

Dvostrukim zlatom se okitila Jugova štafeta Vlaho Nenadić, Ivan Zeko, Bruno Đuho, Stjepan Brajović, i to na 4×25 slobodno i 4×25 mješovito. Zlato je pripalo Vlahu Nenadiću i na 25 slobodno, a osvojio je i dva četvrta mjesta (25 leptir, 25 leđno).

Do srebra su doplivale štafete – Vlaho Pavlić, Marko Baletin, Fran Garvan, Antun Kljunak na 4×50 mješovito; Ivana Maleš, Katarina Nenadić, Katarina Matović, Antonia Ljuban na 4 x 50 mješovito te Marko Baletin, Antun Kljunak, Juraj Barčot, Fran Garvan na 4×50 slobodno. Srebro je osvojio i marko baletin (50 slobodno), koji je doplivao i do bronce (50 prsno) te osvojio i jedno četvrto mjesto (50 leđno). Fran Garvan okitio se srebrom (50 leđno) i broncom (50 leptir), a do bronce je plivala štafeta – Rafaela Škrabo, Antonia Ljuban, Katarina Matović, Ivana Maleš, na 4×50 slobodno. Bronca je pripala i Vlahu Pavliću (50 slobodno), dok su Ivan zeko (25 prsno) i Bruno Đuho (25 slobodno) bili četvrti.

U ukupnom poretku Marko Baletin je u A kategoriji osvojio broncu te mu je pripala prigodna nagrada, dok je u C kategoriji Vlaho Nenadić bio četvrti. Uz plivače i plivačice bili su Joško Turk, Matijana Staničić i Ivan Bilić.

Inače, na dvanaestom izdanju ovog međunarodnog plivačkog natjecanja za najmlađe plivačice i plivače (do 11 godina) plivalo se u tri dobne skupine: A – 2004., B – 2005. i C – 2006. i mlađi.

 

Foto: Ivan Bilić/PK Jug

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist