Sport

JUGAŠI U KARANTENI Večeras je ‘biti ili ne biti’ u Ligi prvaka!

JUGAŠI U KARANTENI Večeras je 'biti ili ne biti' u Ligi prvaka!

Jugaši su se uoči večerašnjeg meča 8. kola LEN Lige prvaka u Gružu protiv Olympiakosa, po već poznatom receptu za velike utakmice, povukli u karantenu kako bi s mirom dočekali utakmicu koja bi im mogla poprilično odrediti sudbinu.

Naime, baš kao što su se pred utakmice Final Foura 2001. i 2006. sklanjali u hotel Astareu, i danas su izabrali Župu dubrovačku, točnije One Suite Hotel.

Svjesni su u Jugu da je situacija na tablici skupine A daleko od idealne, jer Jug je s 10 bodova na kontu tek peti, nužni su mu bodovi za ‘ugurati’ se među prva četiri koja bi na posljetku putovala u Genovu na Final 8. A u Gruž stiže Olympiakos, svjetska vaterpolska institucija, jedina momčad koja ove godine u elitnom europskom natjecanju ne zna za poraz.

Momčad trenera Vlachosa, koju predvode bivši Jugaši Bušlje i Obradović te hrvatski vratar Pavić, s 19 bodova vodeći je sastav skupine, sa 6 pobjeda i jednim neodlučenim rezultatom. U prošlom kolu, prije svega 14 dana, svladali su hrvatskog prvaka u Pireju sa 8:6.

Jugaši su pritom u specifičnoj situaciji, jer osim što moraju osvojiti tri boda protiv Grka, čekaju kiks drugih ekipa. Barceloneta na četvrtom mjestu ima 2 boda više, a u ovom kolu gostuje kod WASPO Hannovera. Trećeplasirana Brescia s 3 boda viška pred Jugom gostuje u Beogradu protiv Partizana, a drugoplasirani Dinamo (4 boda viška u odnosu na Jug) dočekuje OSC Budimpeštu. Svaki kiks ovih ekipa Jugašima će biti od velike pomoći.

Baš kao što će od velike pomoći biti i veći odaziv dubrovačkih ljubitelja vaterpola večeras na tribinama. Iako su u ovoj sezoni gruški bazen već pohodili ugledni i atraktivni gosti, Olympiakos je ipak Olympiakos. Uvijek pravi mamac, pogotovo u sezoni kad uz Pro Recco i Szolnok pretendira na titulu prvaka Europe.

Stoga, večeras u 18.30 sati svi u Gruž!

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist