Sport

JUGAŠI SPREMNI ZA FINAL SIX ‘U Budimpeštu bez imperativa i straha’

JUGAŠI SPREMNI ZA FINAL SIX 'U Budimpeštu bez imperativa i straha'

Lani smo osvojili svih pet trofeja u najboljoj sezoni u povijesti kluba, a ove godine još tri te smo osigurali nastup na Final Six LEN Lige prvaka. Dakle, svi ciljevi koje je Uprava kluba zadala stručnom stožeru i igračima su ispunjeni. Zadržali smo sve igrače pa i ova presica je ista kao lani. Preostaje nam pokušati doći do kraja u Budimpešti – istaknuo je predsjednik Jug Croatia osiguranja Lukša Jakobušić uoči puta za Budimpeštu na završni turnir šest najboljih momčadi Europe.

-Imali smo dovoljno vremena za odmor i pripremu. Turnir će biti izuzetno težak, fantastičan, vjerojatno najjači u povijesti natjecanja. U Budimpeštu idemo bez imperativa i straha, premda je strah uvijek dobar i motivirajući. Ispunili smo sve ciljeve u ovoj sezoni, a volio bih da na Final Sixu odemo korak dalje od četvrtfinala, premda će to biti jako teško – rekao je trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak.

-Sve momčadi osim Juga mijenjale su svoje sastave, poboljšali su se igrački i trenerski. Tako je i Olympiakos po meni jači nego lani. To je preslika grčke reprezentacije uz sjajnog vratar Pavića. Imaju izvrstan centarski par Mourikis-Kolomvos koji iznuđuje puno igrača više. Imaju sjajnu bekovsku liniju predvođenu našim Bušljom, a odlična je i vanjska pozicija s Mylonakisom, Espanolom, Mlađanom Janovićem te mladim Genidouniasom, koji je odlično zamijenio Vlachopoulosa – nabrojio je udarne igle prvog Jugovog protivnika Kobešćak.

-U drugom dijelu sezone, posebno u veljači i ožujku, imali smo krizu, posebno u obrani. Stoga se više bavimo nama. Dorađivali smo našu igru, koju moramo podignuti, prije svih nosioci ekipe, ali i ekipa u cjelini. Sad obrana djeluje dosta dobro, ali nam u napadu nedostaje tečnosti i tranzicije. Svakako očekujem šahovsku partiju, kao i lani, u kojoj će odlučivati detalji – dodao je Kobešćak.

-Vrijeme u pripremi za Final Six posvetili smo se sebi i meču protiv Olympiakosa. Oni su i ove sezone dominirali sve do poraza od Szolnoka. Bit će teško, ovisit će o dosta faktora, od sudaca do inspiracije pojedinaca. Dobro smo se spremili te očekujem da ćemo u četvrtak biti pravi, najbolji ove sezone. Turnir je vrlo jak – rekao je kapetan Juga CO Marko Bijač.

-Mađari su za ovaj Final Six otišli korak dalje u odnosu na lani. Uložili su u promociju, podržavaju ih država i turistička zajednica. Imaju novi sportski kompleks, Danube Arenu s tri bazena, a to je nova energija. Obje njihove momčadi nadaju se doći do kraja. Mađari uvijek imaju dobru produkciju ovakvih događaja – mišljenja je predsjednik Juga CO Jakobušić.

Momčad na put kreće u srijedu, zrakoplovom za Zagreb, a potom autobusom za Budimpeštu. Na klupi uz Kobešćaka sjedit će Ognjen Kržić i Đani Pecotić. Paralelno s Final Six turnirom održava se i Final Kids turnir pa će na put i Jugova generacija 2002. i mlađi. Dolazak su najavili dubrovački studenti iz Zagreba, navijači iz Španjolske, Jug će imati podršku na tribinama Danube Arene.

Jug CO meč četvrtfinala Fina Sixa protiv Olympiakosa igra u četvrtak 25. svibnja u 19 sati. Bolji iz tog meča će u petak 26. svibnja u 19 sati u polufinalu igrati protiv PRO Recca. Finale je zakazano za subotu 27. svibnja u 16.45 sati.

Pročitajte još

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist