Sport

JUGAŠI SPREMNI ZA FINAL 6 ‘Ostavit ćemo srce u bazenu, a vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno’

JUGAŠI SPREMNI ZA FINAL 6 'Ostavit ćemo srce u bazenu, a vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno'

Prvi favorit završnice je Pro Recco, potom Olympiakos pa Szolnok i Jug te Barceloneta i Eger. To je na papiru tako. Ali papir trpi svašta, a bazen će pokazati tko je najbolja momčad u Europi – istaknuo je Jugov strateg Vjekoslav Kobešćak na konferenciji za medije uoči puta u mađarsku prijestolnicu, gdje se od četvrtka do subote igra Final 6 LEN Lige prvaka.

-Relativno rano smo završili domaće prvenstvo, prošlo je već tri tjedna i svakako da se pojavio problem u pripremi momčadi. Nemamo tenziju jakih finala kao druge ekipe. Pripremali smo se s Barcelonetom i u Crnoj Gori kako bismo ostali u natjecateljskom ritmu – izjavio je Kobešćak, dodavši kako je rekovalescent Pavo Marković u punom treningu, dok je Marko Macan još uvijek upitan.
-U subotu ujutro Macan je počeo s treningom u bazenu, ali sve ostaje otvoreno, odluku o njegovom nastupu donijet ćemo na tehničkom sastanku u Budimpešti – rekao je Kobešćak, koji je i ukratko analizirao prvog protivnika Eger.

-Riječ je o vrhunskoj ekipi sa sjajnim vaterpolistima. Osvojili su Kup Mađarske, bili jako blizu osvajanja Prvenstva. Ne bojimo ih se, ali ih uvažavamo, vrijedni su respekta. Odigrali su finale prvenstva na pet utakmica, ali ne računamo na njihov umor jer imaju širinu. Analizirali smo svaki detalj. Bitan je naš ritam i fizički pristup. Međutim, za pozitivan rezultat trebamo biti kompletni, a pola momčadi bi trebalo odigrati na vrhunskoj razini – mišljenja je Kobešćak, koji prefererira utakmice sa što manje pogodaka.

-Za dobar rezultat potrebna nam je vrhunska obrana, jer bez obzira što imamo širinu u napadu obrana je ta koja donosi trofeje. Sve kreće iz obrane – smatra Kobešćak.

-U Budimpeštu idemo u drukčijem raspoloženju nego proteklih godina, posebno u odnosu na lani kad smo bili bez trofeja pa smo osjećali pritisak. Dosad je sezona bila vrlo uspješna, a pobjedom nad Egerom želimo prekinuti loš niz protiv mađarskih klubova. Oni imaju kvalitetnu vanjsku liniju i dva sjajna sidruna. Analizirali smo ih u detalje i nadamo se najboljem – kazao je Jugov kapetan Marko Bijač, koji je komentirao i činjenicu kako je Jug veliku većinu treofeja osvajao na svom bazenu.

-Pokazali smo da možemo odigrati dobro na strani, to se vidjelo na Kantridi u drugoj utakmici finala Prvenstva Hrvatske. Međutim, svaka utakmica otvara se na drukčiji način. Teško je to procijeniti, ali znam da ćemo dati sve od sebe. Ostavit ćemo srce u bazenu, a vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno – mišljenja je Jugov kapetan.

-Idemo u Budimpeštu s umjerenim optimizmom, jer mi smo Jug. Znamo što nas čeka, Final 6 nikad nije bio jači. Završnica u gradu vaterpola, to je pravi vrhunac sezone – istaknuo je predsjednik VK Jug Croatia osiguranja Lukša Jakobušić.

-Bila je ovo čudna sezona, imali smo čak dva i pol mjeseca izbivanja iz Gruža, zbog Europskog prvenstva i priprema za Olimpijske igre. Ali to će se već u idućoj sezoni ispraviti – komentirao je Jakobušić proteklu sezonu, specifičnu po rasporedu utakmica. Nije htio govoriti o planovima kluba za iduću sezonu dok Final 6 ne fine.
-Ekipa se slagala za iduće tri godine, a rezultati su stigli već u prvoj. Još ni o Reccu ne razgovaramo, već samo o Egeru. Prerano je govoriti o idućoj sezoni, fokus je na Egeru – ustvrdio je Jakobušić.

Inače, u Budimpeštu putuje ekspedicija od 120 Dubrovčana. Igrači, stručni stožer, uprava, navijači, studenti, mediji, a Arenasport obvezala se prenositi sve utakmice završnice.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist