Sport

JUGAŠI PRED TREĆU UTAKMICU “Moramo biti puno bolji nego u Gružu”

JUGAŠI PRED TREĆU UTAKMICU "Moramo biti puno bolji nego u Gružu"

U drugoj utakmici nismo odigrali sjajno, ali smo se izvukli, što u prijašnjim utakmicama nije bio slučaj. Zadovoljni smo tom pobjedom, ali ćemo u Rijeci morati biti još puno bolji – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije trener Jug Croatia osiguranja Vjekoslav Kobešćak u najavi treće utakmice finalne serije.

Podsjetimo, Jugaši će u subotu na Rijeci protiv Primorja pokušati doći do ‘breaka’ i prilike da u svom bazenu dođu do naslova prvaka.

– Dobro nam je došla sedmodnevna stanka i nadam se da nećemo imati zdravstvenih problema do utakmice – istaknuo je Kobešćak. Jugov prvotimac Nikola Janović posebno je izdvojio doprinos kapetana Marka Bijača, Paula Obradovića te mlađih igrača.

– Želimo dobrom igrom održati egal do same završnice kako bismo došli u prigodu ostvariti željenu pobjedu. Svi momci su dali velik doprinos, kao kolektiv smo bili pravi. Neki od igrača Primorja nisu u top formi i nadam se da će tako i ostati – rekao je Janović, koji je komentirao i svoj učinak u prve dvije utakmice (bez postignutog gola).

– Izuzetno sam nezadovoljan svojim igrama i na meni je da dam veći doprinos. Taktički nam dobro ide taktika s ulascima na dva metra. Iscrpljujuće je, ali to nije alibi za moje loše igre – istaknuo je Janović.

Jugaši su se osvrnuli na sudački kriterij te su istaknuli kako bi im više odgovarala igra s manje ‘svirke’.

– Nama bi bila prednost kad bi suci manje intervenirali, ali ne temeljimo svoju igru na sucima – istaknuo je Janović.

Inače, direktor Juga CO Ognjen Kržić istaknuo je kako neće biti televizijskog prijenosa za treću utakmicu u Rijeci u subotu, ali ni za četvrtu u iduću srijedu u Gružu.

– HTV je Primorju ponudio termin u 21 sat, ali su oni to odbili. Koliko se sjećam, prije su igrali u takvim terminima, a da je nama netko taj termin ponudio objeručke bismo ga prihvatili. Mi smo HTV-u rekli da oni odaberu koji god njima termin odgovara, ali su oni otkazali prijenos i četvrte utakmice. To je sramotno i sigurno će Jug pokrenuti tut emu na prvoj sljedećoj sjednici Upravnog odbora HVS-a. Nas zanima kako je takva situacija uopće moguća – izjavio je ogorčeni Kržić.

– Možda baš takvim odlukama štitimo svoje adute za Final Six u Barceloni – nadovezao se cinično trener Kobešćak.

Vrijedi istaknuti kako su se Jugaši uključili u humanitarnu akciju “Život nema cijenu”. Pozivom na telefon 060 92 02 pomaže se 16-ogodišnjoj Primoštenki Rebeki Radić koja ima rijetki oblik tumora.

 

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist