Sport

JUGAŠI OPTIMISTIČNI “Bilo bi bahato i neodgovorno reći da ćemo osvojiti trofej, ali imamo strašnu motivaciju”

JUGAŠI OPTIMISTIČNI "Bilo bi bahato i neodgovorno reći da ćemo osvojiti trofej, ali imamo strašnu motivaciju"

Ovo je tjedan kad se dijeli prvi trofej, a igramo protiv momčadi koji imaju najviše europskih naslova, po sedam, i u svakom slučaju zaslužuju poštovanje. Bilo bi bahato, nekorektno i neodgovorno reći da ćemo osvojiti trofej, ali imamo strašnu motivaciju i dat ćemo sve od sebe – tim je riječima predsjednik Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje Lukša Jakobušić najavio predstojeće predblagdanske utakmice, najprije u Beogradu protiv Partizana u 2. kolu LEN Lige prvaka u srijedu 17. prosinca, a potom u Zagrebu protiv Mladosti u polufinalu Final Foura Hrvatskog kupa u subotu 20. prosinca.

Partizanu će ovo, zbog odgode utakmice u Istanbulu protiv Galatasaraya, biti prva utakmica u Ligi prvaka pa Jakobušić očekuje ‘napaljenu domaću ekipu’.
– Partizan je mlada momčad željna dokazivanja na svom plivalištu i očekuje nas teška utakmica. Njihova utakmica s Primorjem nam je opomena da će nam biti teško ako se opustimo. Svjesni smo njih, ali i nas. Mislim da smo kvalitetniji i da to jednostavno trebamo dokazati u bazenu te uzeti bodove. Sve osim toga bio bi neuspjeh – izjavio je kapetan Juga Nikša Dobud, koji je komentirao i nadmoć Juga na centarskoj poziciji.

– Bicari i ja smo dosta kvalitetniji od njihovih centara. Oni čak i ne gaje neku igru na centre, već jednu dosta pokretljivu igru bez klasičnog centra. U njihovoj momčadi sve se vrti oko fantastičnog mladog ljevaka Mandića, on je glavna, ako ne i jedina prijetnja. Potrebno je njega neutralizirati u napadu u svakom pogledu, i mislim da bi time veći dio posla bio odrađen – rekao je Dobud.

– Partizan je mlada i bezobrazna momčad protiv koje se ne smijemo opustiti ni u jednom trenutku. Imali smo opomenu u Berlinu protiv Spandaua 04. Od početka se moramo postaviti i diktirati tempo. Ako s njima uđemo u egal, bit će gusto – istaknuo je trener Juga Miho Bobić, kojeg veseli i najava punih tribina u Beogradu.

– U interesu je svih nas koji radimo u vaterpolu da tribine budu pune. Daj Bože da svugdje bude tako, od Gruža, Rijeke, Zagreba. Voljeli bismo da tribine budu pune, to je onda svima nama motiv više da pružimo što bolju igru. Sumnjam da bi podlegli atmosferi, jer imamo odlične pojedince koji su u svojoj karijeri prošli brojna natjecanja. Pune tribine bi više trebale biti pritisak na domaću momčad – rekao je Bobić.

Nakon gostovanja u Beogradu slijedi put u Zagreb, gdje Jugaše u polufinalu Kupa dočekuje Mladost, a u finalu čeka Primorje EB.
– Imat ćemo manje vremena za odmor, igramo drugu utakmicu dana protiv odličnog domaćina. A idući dan je finale u 14 sati protiv Primorja, koji tek imaju odraditi ‘kupanje’ s Medveščakom. Ne tražim alibi, sigurno ćemo dati sve od sebe, potruditi se osvojiti Kup koji dosta dugo nismo osvojili. Protiv Primorja se ne može proglasiti favoritima. Oni, kao i mi, imaju vrhunsku momčad koja brani naslov. Imaju pojedince poput Sukna, Radua, Burića i Garcie. Nadam se da ćemo proći u finale, a tada očekujem vrhunsku utakmicu – mišljenja je Nikša Dobud, koji smatra da njegova momčad zapravo ove godine još uvijek nije imao pravu jaku utakmicu.

– Imali smo jedino Spandau, a i tu smo se jedva izvukli. Nakon dosadašnjih utakmica ne možemo imati realnu sliku o stanju u momčadi. Ovo su prve jake utakmice pa ćemo vidjeti. Nadam se da ćemo najbolje od nas. Nadam se finalu, a onda i osvajanju trofeja – rekao je Dobud.

Dodao je kako su posebnu dozu profesionalnosti i rada u momčad unijeli i Australac Younger i Kanađanin Bicari.
– Obojica su sjajno fizički spremni, pogotovo plivački – istaknuo je Dobud. Trener Bobić pak smatra kako je baš utakmica s Mladosti dovoljan velik motiv igračima, posebno zbog ispadanja u polufinalu Prvenstva lani.

– Mladost igra kući, imat će nekoliko dana odmora više od nas, jači su nego lani, ali smo i mi. Bit će to egal utakmica, ali sam više dojma da kako budemo igrali u Beogradu da će tako biti i u Zagrebu – istaknuo je trener Bobić, koji nije dao ocjenu je li momčad Primorja jača ili slabija nego lani.

– To bi trebao odgovoriti njihov trener. Mislim da su ove sezone drukčije posloženi. Imali su braću Varga i Paula Obradovića, bili su brži u tranziciji. Ove su godine bolje posloženi u obrani i imaju više igrača koji mogu odigrati ulogu drugog centra. Sandro Sukno ove godine još i više nego lani vuče sve konce u momčadi. Dosta se traže, primaju dosta golova, variraju u igri – rekao je Bobić.

I jedna novost vrijedna pohvale: VK Jug CO izradio je kalendar za 2015. godinu s fotografijama momčadi i igrača, a njegova prodaja ima i humanitarni karakter.
– Izradili smo ga u suradnji s Foto Adriom i našim nagrađivanim podvodnim fotografom Antoniom Rossettijem. Naši sugrađani će ga moći kupiti u Fan shopu, kao i u butigama Tiska diljem županije. Deset kuna od svakog prodanog primjerka ide našem Marijanu Ogresti Ogiju, momku iz cavtata koji je teško stradao u prometnoj nesreći prije četiri godine, paraliziran je i zahtjeva stalnu brigu roditelja i fizikalnu terapiju – istaknuo je predsjednik Juga Lukša Jakobušić.

 

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist