Sport

JUGAŠI NAJAVILI PARTIZAN ‘Postali smo ‘mekani’, svi moraju bolje nego u Beogradu’

JUGAŠI NAJAVILI PARTIZAN 'Postali smo 'mekani', svi moraju bolje nego u Beogradu'

Poraz u Beogradu u Regionalnoj ligi, gdje smo pokazali vrlo, vrlo loše izdanje, bio je neočekivani kiks. Sigurno smo podigli moral Partizana. Tako da utakmica u Gružu sigurno neće biti lagana za nas – izjavio je trener Jug Croatia osiguranja Vjekoslav Kobešćak uoči utakmice 7. kola skupine B LEN Lige prvaka protiv Partizana, koja se u srijedu 1. ožujka u 19 sati igra na bazenu u Gružu.

Jugaši su, podsjetimo, od svog sljedećeg protivnika poraženi prošle subote u Beogradu sa 14:16 u Regionalnoj ligi, a ne može se ignorirati i podatak o ukupno 50 primljenih podataka u posljednje četiri utakmice. Stoga i logično pitanje Kobešćaku: u čemu je korijen problema slabije forme?

-U dva mjeseca imali smo niz utakmica u kojima u obrani nismo bili na potrebnoj razini, što nam je stvaralo probleme. To nam se u utakmici s Partizanom osvetilo, premda smo bili izraziti favoriti. Siguran sam da ćemo kroz treninge sve slabe strane što prije ispraviti. Treba reći da smo nakon uspjeha u Kupu i Europskom superkupu prazniji nego što smo bili. Ne znam je li problem ‘gladi’ za pobjedama, ali smo ‘mekši’ nego lani. To je prirodan proces, ali je sad već predug. Možda nas je poremetila i duža zimska stanka. Svakako je ovaj rezultat dobro upozorenje, pljuska svima nama. Trebamo se potruditi da bude bolje ubuduće, jer ovo je dovoljno za Prvenstvo Hrvatske i Regionalnu ligu, ali ne i za utrku za prvaka Europe – mišljenja je Kobešćak. Dodao je kako je izostanak Markovića i Garcie poprilično istrošio momčad.

-To je istina, uz jake treninge, putovanja, manjak igrača u rotaciji. Ovo dosad nije dovoljno dobro za ovaj dio sezone. Osjećam da nismo dobili koliko smo očekivali od igrača. Ne dolazi u obzir da ikoga javno prozivam. Svi mogu odigrati bolje – istaknuo je Kobešćak.

Jugov prvotimac Xavi Garcia smatra kako će u srijedu ‘sve biti bolje’, budući da je poraz u Beograd bila najlošija utakmica Juga u posljednjih godinu i pol dana.
-Protiv Partizana smo odigrali vrlo loše, ja prvi. Još je veljača, ne možemo očekivati najbolji vaterpolo, ali svakako ni razinu iz Beograda. Vjerujem u momčad i suigrače. Ono što je u Beogradu bilo loše trebamo ispraviti. Partizan je jako dobra momčad, bit će teško, ali ako želimo na Final 6 ne smijemo izgubiti – izjavio je Garcia.

-Slažem se s trenerom da smo nakon velikih uspjeha postali ‘mekani’, a u većini utakmica smo bili favoriti. Možda nam se to uvuklo u glave. U Beogradu smo dobili udarac, srećom bez posljedica, ali kao dobar alarm, crveno svjetlo za srijedu, jer to nam je vrlo bitna utakmica. Siguran sam da ćemo se dobro pripremiti te u meč ući s adrenalinom. Tako će sve doći na svoje – rekao je u najavi utakmice direktor Juga CO Ognjen Kržić.

Podsjetimo, na tablici skupine B nakon šest odigranih utakmica vodeći je talijanski PRO Recco s maksimalnih 18 bodova. Jug CO je drugi s 11, Eger treći s 9, a Barceloneta četvrta s 8. Hannover s 3 boda drži peto mjesto, dok je sljedeći Jugov protivnik Partizan posljednji s 1 osvojenim bodom.

Pročitajte još

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist

Juniorke ŽVK Jug viceprvakinje Hrvatske, Lara Korać najbolja vratarka!

Dulist