Aktualno

JUGAŠI IZ SPLITA SA 37 MEDALJA: Najuspješniji Brassard i Miloslavić!

JUGAŠI IZ SPLITA SA 37 MEDALJA: Najuspješniji Brassard i Miloslavić!

Prvenstvo Regije 1. održano je od petka do nedjelje u Splitu, za kategorije kadeta, mlađih juniora, juniora, i seniora na kojemu je nastupilo ukupno 11 klubova sa 253 plivača. PK Jug predstavljalo je ukupno 27 natjecatelja,9 muških i 18 ženskih. Osvojili su ukupno 37 medalja od kojih 11 zlatnih, 17 srebrenih i 9 brončanih.

Najuspješniji muški predstavnik je Michael Brassard sa zlatom i dva srebra u kadetskoj konkurenciji.Od plivačica najuspješnija je bila juniorka Frane Miloslavić koja je osvojila 5 pojedinačnih medalja: 1 zlato, 3 srebra i 1 broncu. Najbolja je bila na 400 slobodno.Mlađi junior Đivo Matović osvojio je dvije bronce, a kadet Mario Šurković osvojio je srebro i broncu.
Muška kadetska štafeta Šurković, Duždević, Brassard, Čamo osvajala je medalje u svim utrkama. Zlatni su bili na 4×50, 4×100 i 4x200k, a srebreni na 4×50 i 4×100 mješovito Na 4x200k bili su 2. u mlađoj juniorskoj i 3. u juniorskoj kategoriji.
Zlatom se okitila i kadetkinja Katarina Matović, dok je Ivana Maleš osvojila je dva srebra i to na 50 i 200l.
Adriana Marinović bila je srebrena u trci 100d u mlađem juniorskom uzrastu.
Ženske kadetske štafete(Maleš, Nenadić, Đuhoo, Matović, LJuban) bile su najbolje u svim disciplinama: 4×50, 4×100, 4x200k, te 4×50 i 4x100mj. Ženske mlađe juniorske štefete (Filipović, Radošević, Hapan, Marinović) bile su tri puta druge i jednom treće.
Ženska juniorska štafeta(Miloslavić, Violić, Garbin, Lučić, Marinović) 4x50mj bila je druga u juniorskoj i treća u općoj kategoriji.

Sa plivačicama i plivačima su bili njihovi treneri Andrej Drobac, Joško Turk i Ivan Bilić. U subotu se timu priključila  i Klara Šiljeg po prvi put od kako se vratila u “staro jato”.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist