Sport

Jug i Primorje u borbi za prvog pobjednika regionalne lige

Jug i Primorje u borbi za prvog pobjednika regionalne lige

Riječko Primorje Erste Bank i dubrovački Jug CO finalisti su Triglav regionalne vaterpolo lige i borit će se za naslov prvog pobjednika nove regionalne lige. Finale je na rasporedu u petak, 3. travnja s početkom u 20.30 sati na bazenu Kantrida.

U prvoj polufinalnoj utakmici domaćin Primorje EB pobijedio je zagrebačku Mladost rezultatom 11:10 Najbolji u redovima domaćina bili su Cosmin Radu i Ivan Buljubašić, s po tri postignuta gola.

Dva je pogotka postigao Ivan Krapić, dok su po gol dali Damir Burić, Petar Muslim i Javier Garcia. U izrazito napetoj utakmici najbolji u redovima zagrebačke Mladosti bio je Ante Vukičević sa šest golova, dva je postigao Ivan Milaković, dok su po jedan dali Andrija Bašić i Antonio Buha.

U drugoj polufinalnoj utakmici dubrovački Jug CO uvjerljivo je pobijedio momčad Radničkog iz Kragujevca rezultatom 10:4 (3:0, 2:1, 4:3, 1:0). Najbolji strijelci u redovima Juga CO s po dva gola bili su Miho Bošković i Loren Fatović, dok su po jedan gol dali Nikola Janović, Aaron Junger, Pavo Marković, Ante Visković, Nicolas Constatin Bicari te Marko Ivanković. Za Radnički je dva gola postigao Nikola Dedović, a po jedan Josip Vrlić i Marko Ćuk.

– Izuzetno dobro odigrana utakmica s naše strane, prvenstveno u obrani. Nije bilo lako nakon poraza u Kragujevcu od prije nekoliko dana slagati samopouzdanje i taktiku. Ovo sada ispada puno lakše nego što je u stvari bilo. Jedna iskusna momčad kao mi odgovorila je na najbolji mogući način i pobijedila s velikom razlikom! – izjavio je trener Juga Vjekoslav Kobešćak.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist