Hrvatska

JUG HRVATSKE Provjerite koliki je prosječan iznos duga po poslovnom subjektu!

JUG HRVATSKE Provjerite koliki je prosječan iznos duga po poslovnom subjektu!

Prema stanju na dan 30. studenoga 2017. godine, ukupan iznos neizvršenih osnova za plaćanje u svim je županijama, osim u Šibensko-kninskoj i Osječko-baranjskoj županiji, manji u odnosu na stanje godinu dana ranije.

Što se tiče Dubrovačko-neretvanske županije, prosječan iznos duga po poslovnom subjektu najmanji je u Hrvatskoj i to 253,93 tisuće kuna, kako prenosi Financijska agencija. Promatraju li se dospjele neizvršene osnove za plaćanje prema prosječnom iznosu duga, najzaduženiji su poslovni subjekti Grada Zagreba s 921,33 tisuće kuna, a slijede oni Međimurske županije sa 773,90 tisuća te Šibensko-kninske županije sa 650,04 tisuće kuna dospjelih neizvršenih osnova. Prosječan iznos navedenih osnova na razini Republike Hrvatske iznosi 562,01 tisuću kuna, što je za 3,3 % manje nego prije godinu dana, kada je prosječan dug iznosio 581,15 tisuća kuna.

Promatrano po djelatnostima, najviše je blokiranih poslovnih subjekata u djelatnosti trgovine, 5523, a slijede djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane (turizam) s 4675 i građevinarstvo s 3261-im blokiranim poslovnim subjektom. U prosjeku su najzaduženiji poslovni subjekti u poslovanju nekretninama (2,5 milijuna kuna po dužniku). Najveći iznos blokade odnosi se na poslovne subjekte iz područja trgovine na veliko i na malo, 3,3 milijarde kuna duga s osnove dospjelih neizvršenih osnova za plaćanje i na poslovne subjekte iz područja građevinarstva s 2,5 milijardi kuna duga.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist