Sport

JUG CO – PRO RECCO Najveći derbi europskog vaterpola!

JUG CO - PRO RECCO Najveći derbi europskog vaterpola!

Drugo kolo LEN Lige prvaka donosi nam zasigurno najveći derbi europskog vaterpola u ovom trenutku.

U Gruž stiže osmerostruki osvajač naslova prvaka Starog kontinenta talijanski gigant, Pro Recco. Talijani su ove sezone, glavni favoriti za osvajanje prestižnog naslova, ali to su bili i lani pa ih je upravo Jug zaustavio u polufinalu Final six-a u Budimpešti.

Nakon lanjskog neuspjeha, momčad su napustili Andrija Prlainović i Niccolo Gitto, a dovedeni su Guilermo Molina iz Brescie, Echenique iz riječkog Primorja te bivši Jugaš, 39-godišnji vratar Goran Volarević. Ipak, najveće pojačanje dobili su u stručnom stožeru na čije je čelo došao bivša igračka legenda Pro Recca, a posljednjih sezona vrlo uspješan trener beogradskog Partizana, Vladimir Vujasinović, koji je u kratkom vremenu promijenio filozofiju igre svoje momčadi.

-Dolazimo u goste europskom prvaku, u Gruž gdje se teško osvajaju bodovi. Od moje momčadi očekujem korak naprijed u odnosu na prvu utakmicu protiv Hannovera – kazao je Vujasinović, koji se sa svojom momčadi nalazi na mini-pripremama u Igalu.

Jugaši, s druge strane, nakon povijesne sezone i osvojena četiri trofeja, nisu radili gotovo nikakve promjene u momčadi, svi su na okupu s time da trener Vjekoslav Kobešćak na ovoj utakmici neće moći računati na bolesnog Pava Markovića.

-Stiže nam sigurno najbolja momčad Europe u ovom trenutku i sigurno će to biti veliki izazov za nas. Prilično su promijenili momčad o odnosu na prošlu sezonu, a uz to imaju Vlada Vujasinovića na klupi i po meni su puno kvalitetniji. Definitivno nas čeka težak posao, ali i prošle smo sezone pokazali da se možemo nositi s njima pogotovo pred, nadam se, punim tribinama – rekao je Jugov trener.

Igrači i stručni stožer Juga spremni dočekuju velikog protivnika, ali zasigurno mislima na utakmicu Superkupa Europe s Bresciom koja se igra u srijedu. Jugaši će tada imati jedinstvenu priliku osvojiti peti trofej u jednoj sezoni, ukupno pedeset i sedmi u 93- godišnjoj povijesti kluba.

Utakmica Jug CO – Pro Recco igra se u subotu u 19 sati, uz izravan prijenos na programu Arenasport 1.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr