DuList IN

Jozo Mafijozo vodi Porporelu u nove integracije!

Jozo Mafijozo vodi Porporelu u nove integracije!

Vesela družina Republike Porporela nakon dugo iščekivanja tek je negdje oko osam i po u ponedjeljak izašla iz Karmena, sjedišta svog Senata i Vijeća umoljenih, te svom puku predstavila novog Kneza ove male republike – Joza Mafijoza!

Skupilo se sve živo, i staro i mlado, te veliki broj začuđenih turista s fotoaparatima, za pozdravit' povorku koja je krenula u svoj đir Gradom, od Karmena, pored Dvora, pa ulicom Od Puča uz obavezno nazdravljanje čašicom domaće travarice kod znanog barbijera Hrvoja Čikata, te kroz Široku na Stradun, pa dalje Peskarijom do Porporele. Bila je to prilika puku da pozdravi svog novog Kneza!

Pjevalo se putem, od „Gusara s Porporele“ do „Dosta nam je Europe i Kneza Marka Engeza“, pa do „Imamo novog Kneza, Joza Mafijoza!“ Mala grupica od tek desetak Porporelaša zapravo je izazvala opće oduševljenje svih okupljenih na Stradunu, časteći ih domaćom rakijom, te stalno zastajući zbog fotografiranja s mnogima.

Vrhunac je naravno bio dolazak Kneza s povorkom na Porporelu. Prvo je održan oproštajni govor starog Kneza Mark Engleza koji je napomenuo kako „nismo znali iskoristili ponuđene pare Europe, ali Europa će znati  iskoristiti nas!“, a onda se na oduševljenje puka okupljenima obratio novi Knez, Jozo Mafijozo naglasivši kako nam nema druge već iznova krenut' u balkanske integracije i znane nam navike, lopovluk, „ono ispod stola“, te sve što ide uz te aktivnosti!

Posebno je pozdravio svog specijalnog gosta i ubuduće savjetnika za privatni obrt, lopovluk i poduzetništvo, znanog Gružanina, Personu Grande gospara Boba Bobinja koji je do Grada svratio iz Šipčina! Nakon tog je svečano otvorio festu puka Noć Porporele, koja je potrajala dugo u noć, uz tombolu, igre, te koncert Porporela Sexy Show Banda!
  
Inače, uz veliki broj domaće čeljadi, te turista kojima je ove sve bila nevjerojatna atrakcija, okupili su se i svi dosadašnji Kneževi Republike Porporele; Mladen Beš, Milan Čeović Ćeja, Mark Van Bloumen, tu je bio i pokretač cijele ove feste Srđan Kera. Samo je nedostajao prvi Knez, Mirosav Jelčić Ćile, koji je preminuo u ožujku ove godine.

Atmosferu s Noći Porporele prenijeli su nam Boris Njavro i Nora Novak.

Pročitajte još

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist

PUTOPIS IVANE PAVLIĆ PAVLINA Tajland – centar seks turizma i zemlja anđela

Dulist