Aktualno

Jovanović uvodi “seksologiju”

Jovanović uvodi "seksologiju"

Sukladno najavama,  ministar Željko Jovanović odlučio je uvesti Zdravstveni odgoj u škole, u sklopu kojeg će se organizirati i seksualna edukacija.

Taj posao povjeren je  Agenciji za odgoj i obrazovanje na čijemu je čelu Vinko Filipović, a imenovano je povjerenstvo od 11 članova. U povjerenstvu sjede ugledni sociolog za područja spolnosti dr. Aleksandar Štulhofer sa zagrebačkoga Filozofskog fakulteta, prof.dr. Marina Kuzman, voditeljica Službe za školsku i adolescentsku medicinu i prevenciju ovisnosti pri Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo te zagrebački ginekolog dr. Dubravko Lepušić s Klinike za ginekologiju i porodništvo KB-a “Sestara milosrdnica”. 

Povjerenstvo će se prvi put sastati u srijedu, donosi portal Slobodne Dalmacije, a tada će se znati više pojedinosti oko uvođenja novog programa.

– Povjerenstvo će najprije utvrditi zastupljenost tema o spolnosti i zdravstvenim sadržajima u postojećim programima i predmetima u školi. Analize će pokazati treba li te sadržaje dodatno pojačati dok ne uvedemo novi program Zdravstvenog odgoja – najavio je Vinko Filipović.

Još uvijek se ne zna kada će se Zdravstveni odgoj uvesti u škole, te hoće li se organizirati kao zaseban predmet ili kao interdisciplinarni sadržaj u sklopu više predmeta.

 

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist