DuList IN

Jos jedna nagrada za Vicka Dragojevića i klapu Kaše

Klapa Kaše

Na Večeri novih skladbi 48. po redu Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, koja se održala u petak 18. srpnja na Trgu Stjepana Radića u Omišu treću nagradu stručnog povjerenstva dobio je Vicko Dragojević umjetnički voditelj klape Kaše za skladbu Opet ćemo ploviti za Ragusu na tekst Jakše Fiamenga a u izvedbi klape Kaše.

Prvu nagradu dobio je Veno Lebarić autor skladbe U pergulu na tekst Vlaste Vrandečić Lebarić, dok je drugo mjesto pripalo Dušku Tambači za skladbu Došli su mi glasi… na tekst narodni u izvedbi klape Mriža iz Splita.

Nagrada za najbolju izvedbu pripala je mješovitoj klapi Versi iz Splita za izvedbu skladbe Previše te volin… autorskog dvojca Živko Ključe i Tina Ključe.

Publika je najviše svojih glasova poklonila skladbi Za onu tvoju ponistru pok. maestra Stjepana Mihaljinca na tekst Jakše Fiamenga, a u izvedbi splitske muške klape Filip Dević.

Ovo je još jedna u nizu nagrada mlade i uspješne dubrovakče klape Kaše koja je krajem lipnja na 13. Međunarodnom festivalu klapa Perast 2014., u sklopu Kotor Arta u Crnoj Gori, osvojila prvo mjesto publike te drugo mjesto po ocjeni stručnog žirija.
Sljedeću subotu klapa Kaše nastupa u završnici 48. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2014.

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist