Grad

Još jedan veliki uspjeh dubrovačkog matematičkog znalca Patrika Papca

Još jedan veliki uspjeh dubrovačkog matematičkog znalca Patrika Papca

Dubrovački gimnazijalac Patrik Papac ostvario je još jedan veliki uspjeh.

Naime, s trojicom svojih kolega iz Hrvatske, Patrik je Lijepu našu predstavljao na upravo završenom međunarodnom matematičkom natjecanju Romanian Master.

Riječ je o natjecanju na kojem, u pravilu, sudjeluju ponajbolje ekipe s međunarodnih matematičkih olimpijada, pa se tako po pozivu organizatora na njemu našla i ekipa iz Hrvatske, i to drugi put. Kako javljaju iz Gimnazije Dubrovnik, ukupno je sudjelovalo 111 učenika iz 17 država svijeta, a hrvatsku ekipu su uz Patrika činili i Adrian Beker, XV. gimnazija Zagreb, Petar Nizić-Nikolac, XV. gimnazija, Zagreb i Lukas Novak, Gimnazija Josipa Slavenskog, Čakovec.

U ekipnom poretku, od 19 ekipa iz 17 država svijeta, ekipa Republike Hrvatske podijelila je 13. mjesto s ekipom Bugarske. Prvo mjesto osvojila je Južna Koreja, drugo ekipa Ujedinjenog Kraljevstva, a treća je bila Kina, dok su nakon toga u poretku slijedili Rusija, Ukrajina i Sjedinjene Američke Države.

-Ovom prilikom čestitamo našem učeniku Patriku Papcu i njegovoj ekipi te im želimo još puno ovakvih uspjeha – čestitaju iz Gimnazije, a i mi se priključujemo čestitkama.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist