Sport

JOŠ JEDAN USPJEH! Novo europsko srebro Ive Oberan

JOŠ JEDAN USPJEH! Novo europsko srebro Ive Oberan

Članica i natjecateljica Judo kluba Župa dubrovačka Iva Oberan osvojila je II mjesto u kategoriji -57 kg na Europskom juniorskom judo kupu koje se održalo u Ploiesti, Rumunjska dana 20. kolovoza 2016. godine.

Iva Oberan je ponovno oduševila svojim borbama i potvrdila sjajnu formu pred Europsko juniorsko prvenstvo koje će se održati 16.,17. I 18. ujna 2016.g. u Malagi, Španjolska. Obzirom da se radi o prvom nastupu u uzrastu juniorki time je i ovaj rezultat od izuzetnog značaja za Ivu i JK Župa dubrovačka.

Iva je imala izuzetno težak žrijeb u kojem se našla u grupi s prvom nositeljicom, aktualnom prvakinjom Europe i viceprvakinjom svijeta, te prvoj na Svjetskoj rang listi, koju je savladala u drugom kolu te sve borbe do finala dobila iponom.

U prvom kolu Iva je savladala predstavnicu Crne gore MILIć Mirjanu, u drugom kolu predstavnicu Rumunjske, DOBRE Stefania Adelina, gore navedenu prvu nositeljicu, u trećem kolu također predstavnicu domaćina Rumunjske, SECRIERU Andrada. Time je Iva stigla u polufinale gdje je savladala predstavnicu Izraela, PRISHKOLNIK Amit. Nažalost u finalu je poražena od druge predstavnice Izraela BEZALEL Ariel na juko. Iva je ovim nastupom pokazala da je ravnopravna sa natjecateljicama u juniorskom uzrastu iako je ona još uvijek kadetkinja.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr