Kultura

JOŠ JEDAN TRIJUMF PERA ŠIŠE ‘Ponoćna pjesma’ putuje u Kinu, na Novogodišnju turneju!

JOŠ JEDAN TRIJUMF PERA ŠIŠE 'Ponoćna pjesma' putuje u Kinu, na Novogodišnju turneju!

Dobre vijesti nižu se uz kreativni rad Pera Šiše, dubrovačkog skladatelja sa sada već svjetskom adresom. Od Amerike to Kaira, pa sve do Kine, njegov rad je priznat, prepoznat i rado slušan!

Stoga ne čudi da su Šišini kineski partneri naručili novo djelo – ‘Ponoćnu pjesmu’, za posebnu prigodu – Kinesku nacionalnu novogodišnju turneju. Djelo će izvesti respektabilna Južnočeška filharmonija (Jihočeská filharmonie), jedina profesionalna južnočeška filharmonije.

Važnu turneju vodit će jedan od najvažnijih čeških dirigenata, Vojtěch Spurný, jedna od najvažnijih figura čeških glazbenika svoje generacije. Spurný je glavni dirigent eminentne ‘Bohuslav Martinů’ Filharmonije, te je također glavni dirigent Češke komorne filharmonije, a osobito je važan njegov pedagoški rad na praškoj glazbenoj Akademiji.

Kineska turneja, koja će trajati od 27. prosinca 2016. do 8 siječnja 2017., uključit će devet koncerata na nekim od najvažnijih lokacija na sjeveru Kine.

Više detalja o ovoj zanimljivoj suradnji bit će poznato uskoro!

Inače, ‘Ponoćna pjesma’ (‘Midnight Song’) inspirirana je upravo poezijom koju je napisao sam Šiše prije skladanja. Donosimo vam i njegove senzibilne i romantične stihove:

”U noći sve spava, i ptice i cvijeće i čovjek i žudnja i sreća i tuga…
ali u nekoj duši i tada među igrom zvijezda, rađa se glazba, te zanosom čarobnih misli pjeva za usnule, budi ih iz sna, velom mjeseca, istinom ljubavi, odsjajem nota, nad modrim morem želja… ”

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist