Zanimljivosti

Još jedan razlog zašto obožavamo ananas

Još jedan razlog zašto obožavamo ananas

Želite imati prekrasnu, zdravu i blistavu kožu lica, no to vam se čini kao nemoguća misija? Upravo tu uskače ananas, moćno voće u kojeg su se svi ovog ljeta zaljubili.

Ananas je dekoracija na ama baš svemu, no ovoga puta otkrivamo vam kako vam može pomoći iznutra.
Zahvaljujući protuupalnim svojstvima, ananas uklanja toksine iz krvotoka pa samim time smanjuje infekcije na koži. Budući da obiluje vitaminom C, djeluje i na akne i prištiće. Sadrži i vitamin A, pa tako ima i protugljivična i antibakterijska svojstva. Sok ili plod ananasa može se upotrijebiti na puno načina.

Sok za pranje lica
Nanesite svježi sok od ananasa na lice, ostavite da se osuši pa isperite hladnom vodom. Svakodnevnom primjenom ovog soka primijetit ćete kako vaša koža postaje sve čišća i blistavija.

Ploške ananasa za tretiranje akni i mrlja
Akne, prištiće, crvenilo, tamne mrlje i nepravilnosti na koži istrljajte ploškama svježeg ananasa. Isperite nakon 5 minuta – ne čekajte dulje jer bi kiselina iz ananasa mogla malo opeći vašu kožu.

Maska za lice od svježeg ananasa
Zgnječite ili izmiksajte meso zrelog ananasa, pomiješajte s medom pa nanesite na lice. Ova će maska poboljšati stanje i izgled vaše kože.

Uz ananas, moćni saveznici za zdravlje su limun i kurkuma, a ova tri ‘superjunaka’ više pročitajte na portalu Alternativa za vas.

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist