Sport

JOKOVIĆ NAJAVIO ‘SETTEBELLO’ „Igraju na rubu isključenja, ali u Gružu nemaju što tražiti“

JOKOVIĆ NAJAVIO 'SETTEBELLO' „Igraju na rubu isključenja, ali u Gružu nemaju što tražiti“

Sastaju se dvije vrhunske momčadi. Znamo što Italija predstavlja u svijetu vaterpola, a mi smo aktualni olimpijski pobjednici i drugi na svijetu Utakmica s Italijom bit će pravi vaterpolski spektakl i poslastica za sve ljubitelje vaterpola – rekao je pomoćni trener hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivan Asić uoči utakmice 3. kola skupine C FINA Svjetske lige između Hrvatske i Italije u utorak u 18 sati u Gružu.

– Hrvatska je na svom terenu protiv svakoga favorit i učinit ćemo sve da ostvarimo pobjedu. Mi svoj rejting moramo stalno opravdavati i potvrđivati – istaknuo je Asić.

– Čast je biti u Dubrovniku. Siguran sam da će biti sjajna utakmica s organizacijom na vrhunskoj razini. Uvijek je poseban događaj kad igraju Hrvatska i Italija. Kad smo igrali u Torinu, bilo je fantastično, vladao je velik interes javnosti i navijača. To nam i treba u vaterpolu, da privučemo ljude i da probudimo u njima emocije kad gledaju vaterpolo. Oba tima su vrhunska i bit će sjajan meč – istaknuo je talijanski izbornik Alessandro Campagna.

– Preostalo je tek 40 dana do početka Europskog prvenstva u Beogradu i za nas je ova utakmica vrlo bitna. Nama Euro može biti prilika da rezerviramo putovnicu u Rio. Igrat ćemo s velikom koncentracijom kako bismo postigli dobar rezultat, barem na tehničkom i taktičkom nivou – dodao je Campagna.

– U prošloj sezoni Hrvatska je bila motiviranija od nas, jer smo mi bili sigurni za plasman dalje, a i Crna Gora je bila u skupini. I sutra će motivacija kod obje momčadi biti velika, jer kad god se sastajemo lako je pronaći motivaciju – rekao je Campagna, izrazivši sućut hrvatskom izborniku Ivici Tucku, koji zbog smrtnog slučaja nije nazočio konferenciji za medije, ali će sutra sjedati na klupi.

– Svi smo imali jako naporan vikend u Ligi prvaka, i naši i talijanski reprezentativci. To je sigurno ostavilo traga na fizičkom stanju, ali bez obzira na to utakmica će biti vrlo zanimljiva. Igramo protiv protivnika kojeg jako dobro znamo i s kojima smo u zadnjih nekoliko godina utakmice završavali u egalu. Očekujem da će tako biti i sutra – kazao je hrvatski reprezentativac i igrač Juga Maro Joković.

– Talijani su fizički i taktički vrlo dobro spremni. Dosta igrača znam iz Recca lani, znam koje su mi mogućnosti. Njihov forte je agresivna igra u obrani s vrlo pokretljivih igrača koji sjajno pokrivaju prostor i ulaze u napadače s velikom agresivnošću, ponekad i na rubu isključenja. To očekujemo i sutra. Ali mi igramo kod kuće i moramo još jednom pokazati da u Hrvatskoj protiv nas nemaju što tražiti – dodao je Joković.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist