Sport

JK ORSAN DONIO MEDALJU Pročitajte i što im se dogodilo na regati!

JK ORSAN DONIO MEDALJU Pročitajte i što im se dogodilo na regati!

Dubrovnik se vratio u Grad i donio sa sobom medalju za osvojeno drugo mjesto na 12. Fašinada kupu u Crnoj Gori.  Za timunom je bio Denis Vukas, posada Dživo Jelić, Bruno Jelić, Orsat Vukas, Klaudio Pozniak, Dario Kulišić i Petar Kulišić, a saznali smo i razlog pucanja gindaca (točnije konopa između gindaca i glavnog jedra)!

Kako kaže posada, ‘mudriji idemo u nove pobjede’. A oni s posebnim žarom prepričavaju tu situaciju kada su na 15-17 čvorova vjetra u orcu digli čovjeka (Dživo Jelić) na vrh jarola da spusti gindac. Pri tome su vozili orcu u najužem dijelu Boke, među trajektima i napravili 4 okreta s Dživom na jarbolu. Šteta zbog toga, jer je Dubrovnik u trenutku havarije bio dominantan u odnosu na Black Mystery i Angela Rossa.

– Nadamo se da će taj trenutak osvanuti na nekoj fotografiji organizatora regate jer Dživo govori da su ga ljudi s kopna zazivali da im maše kako bi ga mogli slikati. Drugi naš predstavnik, Srđ Jakšić s Petkom je osvojio prvo mjesto u svojoj grupi i 6. ukupno. Čestitamo Srđu i Dubrovniku – kažu iz JK Orsan. I mi im čestitamo!

Podjela nagrada je bila organizirana na otočiću Gospa od Škrpljela uz procesiju baraka i ritualno bacanje kamenja u more.

 

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist