Aktualno

Jelovnici “visit karte” ugostiteljskih objekata

Jelovnici "visit karte" ugostiteljskih objekata

Radionica na  temu „Ugostiteljska ponuda u kontekstu suvremene gastronomije – pozicija i uloga sredstava ponude jela i pića“ održana je jučer u restoranu Klarisa.

Izlaganje je održao  je profesor Josip Žuvela, koji je iscrpno objasnio ulogu sredstava ponude jela, osvrnuvši se na povijesni nastanak potrebe da ugostiteljski objekt na pregledan, čitljiv i smisleni način predstavi svoju ponudu gostima, obradivši pri  tome i suvremene trendove. Ovom prilikom je naglasio i najčešće greške koje prilikom sastavljanja sredstava ponude jela (najčešće – jelovnika) čine naši ugostitelji, a do kojih je došao sa ostalim članovima komisija Dubrovačke gastro kvalitete, analizirajući sredstva ponude jela u 30 ugostiteljskih objekata.

Naglasio je da jelovnici i ostala sredstva ponude, predstavljaju „vizit kartu“ svakog ugostiteljskog objekta, koju valja napraviti na stručan način, kako bi pomogla gostu da bez nedoumica naruči željeno jelo i piće. Pri tome je od velike važnosti i uslužno osoblje. Nakon ove radionice, nazočnima je predstavljen  interaktivni ugostiteljski web portal   nIGHT&dAY kojemu je cilj promocija zabavnih i gastro događanja Dubrovnika tijekom cijele godine.I ove godine će najboljim ugostiteljskim objektima u Dubrovniku i njegovoj okolici biti dodijeljene oznake Dubrovačke gastro kvalitete.

Nakon što je ovaj projekt uspješno startao prošle godine, organizatori su odlučili izvršiti određene korekcije u načinu bodovanja i rangiranja ugostiteljskih objekata, a sve u svrhu povećanja standarda i davanja važnosti autohtonim jelima i pićima.Tako je bodovni prag sa dosadašnjih 80 bodova (od mogućih 100) povećan na 85, a značajno su povećani bodovi vezani za izbor lokalnih izvornih jela i izbor lokalnih vina. Organizatori smatraju da kvaliteta ugostiteljskog proizvoda u Dubrovniku ( i okolici) mora zadovoljavati najviše kriterije, a lokalna izvorna jela pripremljena na tradicionalan ili najmoderniji način uz čuvena županijska vina, trebaju biti obilježje našeg ugostiteljstva.

I manje zahtjevni objekti, uvažavajući rečene principe mogu dobiti oznaku Dubrovačke gastro kvalitete.Svi oni koji žele preispitati kvalitetu svoga ugostiteljskog objekta i ishoditi oznaku za 2012. godinu, to mogu učiniti ispunjavanjem prijave koja se nalazi na web stranici projekta www.dubrovnikquality.com ili u uredima organizatora, i uplatom iznosa od 1200,00 kuna na račun 2500009-1501134605 otvoren kod Hypo Alpe-Adria-Banke d.d.

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist