Aktualno

Jelčić poručio Vučković: “Lažete!”

Jelčić poručio Vučković: "Lažete!"

Sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije, na samom početku, a prije vijećničkih pitanja, počela je burno.

Mladen Marelić (SDP) tražio je da se točka 20. prebaci na 2. mjesto i da se nazove Donošenje odluke o ukidanju odluke o nezakonitom donošenju PP Dubrovačko-neretvanske županije, dodavši kako se u njoj ne može govoriti o ''Prijedlogu zaključka o ispravci pogreške u Odluci o donošenju izmjena i dopuna Prostornog plana Dubrovačko – neretvanske županije''.

Župan Nikola Dobroslavuć odbio je takav zahtjev, pa je Marelić najavio prijavu državnom odvjetništvu zbog kako je rekao „pogodovanja pojedincima za 20.000 kvadrata građevinskog zemljišta".

Nakon toga za govornicu je izašao Petar Jeličić (SDP) koji je nekoliko pitanja postavio dožupanici Mariji Vučković.

– Nazočili ste sastanku djelatnika Hitne medicinske pomoći Ploče. Zašto ste od njih tražili da rade van radnog vremena bez naknade. Govorili ste i o glasovanju za gospodina Vejića na slijedećim izborima, dok u isto vrijeme vaš službeni automobil vozi vaš suprug – istaknuo je Jelčić.
Dožupanica Marija Vučković istaknula je kako na spomenutom sastanku nisu ništa tražili, već da su samo željeli riješiti probleme ustrojavanja hitne službe.

– Što se tiče Vejića, nemam pojma o čemu govorite. Očito je da vi  koristiti neke metode, prisluškivanja i slično dok sam ja u razgovoru s mojim stranačkim kolegama i prijateljima, koje su se koristile prije 30 – 40 godina. Slobodno vi to radite, ali mi ćemo se protiv toga boriti. A što se tiče službenog automobila on kod mene nije bio 5 mjeseci, u listopadu sam ga ostavila, premda sam radila do 8. studenog. Preuzela sam ga u prošlu srijedu i koristila do subote – odgovorila je Vučković s govornice poručivši Jelčiću da dovede svjedoke koji će potvrditi to što govori.

– Lažete, ima ljudi koji su vidjeli, ima ih i ovdje samo ne žele reći – poručio joj je iz klupe Jelčić.
 

Pročitajte još

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist