Sport

JEDRENJE Ovog vikenda 37. Južnodalmatinska regata

JEDRENJE Ovog vikenda 37. Južnodalmatinska regata

Jedriličarski klub Orsan i Pomorsko sportsko društvo ‘Peliška jidra’ organiziraju 37. Južnodalmatinsku regatu, koja će se održati od 4. do 6. kolovoza.

Start regate bit će u petak 4. kolovoza u Orebiću, otkud se plovi preko Vignja i Korčule do Pomene na ruti dugoj 16 nautičkih milja, potom u subotu 5. kolovoza slijedi 19 nautičkih milja duga dionica Pomena – Lirica – Prožura, a u nedjelju 6. kolovoza završna 19,5 nautičkih milja duga etapa Prožura – Elafiti – President.

-Ove godine očekujemo da će se prijaviti oko 50 brodova s oko 250 sudionika, što je uobičajen broj za našu regatu – istaknuo je predsjednik JK Orsana Marinko Mikulandra.

Podsjetimo, prošlogodišnji pobjednik regate u Open kategoriji je brod ‘Full Pelt’ kormilara Ante Antunovića (JK Split), dok je po ORC-u slavio ‘Mareus’ Luke Jerčića (JK Spinut). Orsanov ‘Dubrovnik’ s kormilarom Denisom Vukasom bio je drugoplasirani u obje kategorije te najbolji u svojoj grupi 2.

Inače, lanjska regata bila je posebna jer je zbog loših vremenskih uvjeta organizator najprije spojio drugu i treću etapu, a potom i ‘skrenuo’ cilj regate iz Dubrovnika u ACI marinu Slano.

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist