Kultura

‘JEDNO LJETO U GRADU’ Izložba Nikoline Šimunović u Sponzi

'JEDNO LJETO U GRADU' Izložba Nikoline Šimunović u Sponzi

Izložba dubrovačke slikarice Nikoline Nine Šimunović naziva Jedno ljeto u gradu otvorit će se u sklopu popratnog programa 68. Dubrovačkih ljetnih igara u srijedu, 12. srpnja u 21 sat u atriju palače Sponza.

Kao što naziv izložbe daje naslutiti, slikarica je pri stvaranju ovih četrnaest platna velikih formata, nastalih tijekom 2016. i 2017. godine, bila inspirirana Gradom pa slike nose naziva poput: ‘Korta’, ‘Pogled kroz prozor’, ‘Stijena’, ‘Osamljena kupačica’ ili ‘Sanjam’, a upravo umijeće kojim nas ova slikarica svojim djelima uspijeva uvući u svoje snove ističe i autor teksta kataloga Andrija Seifried.

– Svjetlost ponire u boju (more), prelama i pretapa se te s reljefnom strukturom namaza na platnu stvara nijanse različitih tonova. Sve to budi u nama različite konotacije, rasplamsava maštu te tako i sami postajemo uvučeni u slikaričine snove koji nam se sada i ovdje otvaraju i postaju našima – zapisao je Seifired.

Izložba ostaje otvorena do 29. srpnja, a može se obići svakim danom od 18 do 22 sata. Nakon Dubrovnika, izložba će biti otvorena i u Zagrebu, u rujnu u studiju Moderne galerije ‘Josip Račić’.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist