Aktualno

Jedna od tema priprema za požarnu sezonu

Jedna od tema priprema za požarnu sezonu

Tijekom boravka u Dubrovniku u sklopu obilježavanja Dana civilne zaštite te postrojavanja županijskih postrojbi civilne zaštite, pomoćnica ministra unutarnjih poslova Ines Krajčak i ravnatelj DUZS Jadran Perinić, održali su radni sastanak

s predstavnicima vatrogasnih postrojbi i zajednica s područja Dubrovačko neretvanske županije. Tema sastanka bila je analiza izvršenih priprema za mimohod na Stradunu, pripadnika postrojbi civilne zaštite specijalističke namjene Dubrovačko-neretvanske županije, vatrogasnih postrojbi, pripadnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Državne intervencijske postrojbe Dubrovnik i Hrvatske gorske službe spašavanja te povijesne postrojbe Dubrovački trombunjeri i Kumpanji iz Smokvice na Korčuli.

Zapovjednici vatrogasnih postrojbi i vatrogasnih zajednica izvijestili su o dosadašnjoj suradnje i pripremama za požarnu sezonu.
Uvodno izlaganje o vatrogastvu u Dubrovačko neretvanskoj županiji dao je zapovjednik VZ DNŽ Stjepan Simović.

Svi sudionici sastanka izvijestili su o stanju operativne spremnosti na svom području ističući posebnosti zaštite od požara koje se odnosi na dužinu državne granice, lučke terminale, zaštićene stare gradske jezgre i prirodne vrijednosti kao i turističke potencijale.                           

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist