Natrag
20.2.2018 20:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

JEDINSTVEN DOŽIVLJAJ Stefan Milenković i Roha De Silva nastupili u Kneževom dvoru

18.7.2017 @ 13:04 Dulist Kultura
5;5

Podijelite:

Svjetski priznati violinist Stefan Milenković i pijanist Roha De Silva nastupili su u ponedjeljak navečer u prepunom atriju Kneževa dvora s programom naziv ‘Sloboda klasike’.

Milenković je jedinstven umjetnik izuzetno produktivne i dugotrajne scenske prisutnosti, profesionalizma i kreativnosti, čija glazbena filozofija, kao i životni stil odražavaju istinsku definiciju eklektičnosti. Kroz istraživanje općeljudskog i glazbenog nasljeđa i iskustva maestro Milenković nastoji s izravno povezati s publikom i ponuditi joj zabavne, poticajne, energične i uzbudljive izvedbe, a upravo takav koncert priredio je sinoć za brojnu festivalsku publiku. Milenković je ostvario izvrsnu interakciju s publikom, kojoj je, između svih skladbi, pričao o djelima i kompozitorima koje izvodi, uključujući i legende koje ih prate. Poseban je trenutak večeri bio kada je cijela publika u Dvoru, predvođena Milenkovićem, otpjevala Rohanu de Silvi pjesmu za sretan rođendan. De Silva je inače poznat po suradnji s violinističkim virtuozom Itzhakom Perlmanom, s kojim redovito održava solističke koncerte diljem svijeta, ali i po suradnji sa svim renomiranim violinistima današnjice.

Dvojica virtuoza izveli su zanimljiv program koji je otvorila Tartinijeva Sonata za violinu i klavir u g-molu poznatija kao Đavolji triler, nakon čega su uslijedili Beethovenova Sonata br. 7 u c-molu, Sarasateova Introdukcija i Tarantella, zatim Légende Wieniawskog te Valse- Scherzo Čajkovskog. Impresionirana festivalska publika svaku je skladbu popratila gromoglasnim aplauzom i ovacijama, a oduševljenje je kulminiralo na kraju koncerta.

Milenković i De Silva poklonili su publici čak dva glazbena dodatka i to Melodiju Petra I. Čajkovskog i Cantabile talijanskog violinista i skladatelja Niccole Paganinija.

Omiljen gost Igara Stefan Milenković karijeru je započeo veoma rano, nastupivši prvi put uz orkestar kao šestogodišnjak, dok je na Igrama prvi put nastupio 1986. godine, sa samo  devet godina. Dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja, a među njima i nagrade Orlando za nastup na Dubrovačkim ljetnim igrama 1990. godine.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana