Aktualno

JEDINI U HRVATSKOJ Pet Valamarovih hotela dobili nagradu za odgovorno i održivo upravljanje

JEDINI U HRVATSKOJ Pet Valamarovih hotela dobili nagradu za odgovorno i održivo upravljanje

Pet Valamarovih hotela dobilo je priznatu nagradu TUI Environmental Champion 2017.

Nagrada TUI Environmental Champion 2017 predstavlja priznanje za kontinuirani angažman na području održivosti i zaštite okoliša.

Među spomenutim hotelima nalaze se i dva dubrovačka – hoteli Valamar Dubrovnik President i Valamar Lacroma Dubrovnik. Od ostalih tu su: krčki Valamar Koralj Romantic, porečki Valamar Club Tamaris te rabački Valamar Sanfior. Jedini su hoteli u Hrvatskoj koji će od ove sezone nositi poznatu zelenu markicu TUI Environmental Champion 2017 (TUI Umwelt Champion).

Ovo je nagrada koju ovaj turoperator dodjeljuje od 1996. odaje priznanje za odgovorno i održivo upravljanje hotelima te je svake godine osvaja tek nešto više od 200 hotela u svijetu koji zadovoljavaju stroge kriterije održivog managementa i korporativne odgovornosti. U nominaciju za nagrade ulaze oni hoteli koji imaju valjan Certifikat održivosti (Sustainability Certificate) koji dodjeljuje Svjetsko vijeće za održivi turizam (Global Sustainable Tourism Council – GSTC). Nagrade se dodjeljuju nakon službene revizije, a važan udio u odluci imaju i mišljenja gostiju prikupljena u anketama koje TUI redovito provodi.

Održivost je iznimno važna za TUI te njihove nedavne studije potvrđuju kako njihovi gosti sve više i više traže hotele koje poštuju načela održivog i ekološkog poslovanja. U TUI-ju ističu kako njihovi Environmental prvaci u ponudi imaju regionalne, sezonske i organske obroke i održavan vrt s izvornim biljkama, podržavaju projekte u lokalnoj zajednici, koriste obnovljive izvore energije i ekološki prihvatljive proizvode.

 

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist