Aktualno

“Jedi što vrijedi”

"Jedi što vrijedi"

Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima na radnom je sastanku s načelnicima općina Ston i Dubrovačko primorje

Vedranom Antunocom i Nikolom Knežićem te predstavnicima Udruge stonski školjkari, Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Dubrovnik  i Obrtničke komore DNŽ razgovarao o pripremama za obilježavanje Dana kamenica koji će se održati 18. ožujka.
 
Naime,  prigodom tradicionalnog obilježavanja „Dana kamenica“ u Malom Stonu, za Sv. Josipa, Ministarstvo poljoprivrede, HGK-a i HOK-a će prezentirati  Projekt marketinške promocije proizvoda ribarstva Hrvatske „Jedi što vrijedi“, gdje će se u predstavljanju proizvoda ribarstva Hrvatske prioritet dati Malostonskoj kamenici te planovima i projektima za razvoj školjkarstva u Malostonskom zaljevu.
 
Svoj dolazak na Dan kamenica najavio je i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, pa se na sastanku u Palači Ranjina razgovaralo o temama  za razgovor s ministrom. Tako je predloženo da se razgovara o statusu posebnog rezervata Malostonskog zaljeva, novim investicijama u školjkarstvo i ribarstvo, realizaciji otpremno-purifikacijskog centra, omogućavanju izvoza za proizvode školjkara, inspekcijskom nadzoru Malostonskog zaljeva te o znanstvenoj ulozi Sveučilišta u Dubrovniku za razvoj školjkarstva.

Pročitajte još

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo