Zanimljivosti

Je li i Dubrovnik postao višejezičan grad?

Je li i Dubrovnik postao višejezičan grad?

Međunarodna konferencija „Multilingualism in the Public Sphere“ (Višejezičnost u javnom prostoru) održana je u Interuniverzitetskom centru u Dubrovniku.

Organizatori konferencije pod pokroviteljstvom HAZU-a su Institut za antropologiju, Hrvatsko antropološko društvo, Antropološki centar HAZU iz Dubrovnika te organizacija LINEE+.
 
Na ovogodišnjoj su konferenciji izlaganja održali stotinjak istraživača i stručnjaka iz različitih europskih, ali i izvaneuropskih, zemalja čije su zajedničko polje interesa pitanja višejezičnosti, multikulturalizma i jezične raznolikosti.
 
U skladu sa strukturom samog LINEE-a, konferencijska su izlaganja također bila raznovrsna te su obuhvaćala teme kao što su višejezične prakse na javnim mjestima uključujući i analizu jezičnih krajobraza, višejezičnost u institucionalnom kontekstu, povijesni aspekti višejezičnosti te jezik i ekonomija.
 
Konferencija „Multilingualism in the Public Sphere“ nadovezuje se na iznimno uspješnu prvu LINEE-ovu konferenciju „New Challenges for Multilingualism in Europe“ održanu 2010. godine čiji je osnovni cilj bio da, nakon četiri godine zajedničkog istraživanja u okviru LINEE-ove mreže izvrsnosti, u javnost budu izneseni rezultati projekata provođenih unutar mreže.

Pročitajte još

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist

U SAMOSTANU U PRIDVORJU Preduskrsne radionice za djecu

Dulist